INDUSTRI

Bygger nytt verft

NYTT VERFT: STX Norway Offshore og brasilianske PJMR skal bruke 100 millioner dollar på et nytt verft for offshoreskip i Ceará i Brasil.
NYTT VERFT: STX Norway Offshore og brasilianske PJMR skal bruke 100 millioner dollar på et nytt verft for offshoreskip i Ceará i Brasil.
Tore Stensvold
8. mars 2010 - 11:38

Sammen med partneren PJMR i Brasil har STX Europe planer om å bygge et nytt verft i Fortaleza, i den brasilianske staten Ceará.

Selskapene har undertegnet en intensjonsavtale om å lage et verft med 1.500 egne ansatte og en stålkapasitet på 20.000 tonn i året.

Norsk innsats

Verftsområdet er på 320.000 m2 og kan stå klart om to år. Det er den norske delen av STX Europe, STX Norway Offshore, som går i partnerskap med PJMR og investerer 100 millioner dollar over tre år.

STX Europe kjøpte i 2001 verftet Niteroi og har siden den gang lever t over 20 offshoreskip, både forsyningsskip, ankerhåndteringsskip og kabelleggingsfartøy.

Ordrer i boka

Kapasiteten er nå sprengt med åtte skip i ordreboka fram til 2013. Tre av kontraktene er tegnet i år.

Brasil krever lokalt innhold i leveransene til offshoreindustrien, som er under kraftig ekspansjon. Finansiering skjer til gunstige betingelser, opplyser STX Europe i en pressemelding.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.