INDUSTRI

Bygger fabrikk i Tyskland

BLIR REALISERT: Vetro Solar har satt spaden i jorda og deres fabrikk for spesialglass til solcelleindustrien er i ferd med å reise seg.
BLIR REALISERT: Vetro Solar har satt spaden i jorda og deres fabrikk for spesialglass til solcelleindustrien er i ferd med å reise seg. Bilde: Schittkowski Architekten
Anders J. Steensen
14. okt. 2009 - 13:48

Fabrikken skal produsere avansert glass for solcelleindustrien. To produksjonslinjer skal levere inntil 10 millioner kvadratmeter glass årlig.

To faser

De første glassene er kan leveres i løpet av annet kvartal 2010.

Selve utbyggingen skal skje i to faser. I første fase bygges en produksjonslinje, mens planene går ut på å starte produksjonen av linje to i løpet av neste år.

EU midler

Kostnaden for utbyggingen er på 34 millioner euro. Investeringen finansieres både via det private markedet, men også med store EU-subsidier.

Glasset Vetro Solar produserer er spesiallaget for solcelleindustrien og slipper igjennom mer sollys enn tradisjonelt vindusglass. Noe som medfører at solcellepanelene blir mer effektive.

– Delstaten Sachsen-Anhalt har bidratt svært godt til vår etablering. Vi er sikret optimal lokalisering med nærhet til markedet og råvareleverandøerene, sier administrerende direktør Morten Hansen i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.