INDUSTRI

Bygger ankerhåndterer for DOF

DET TREDJE: Norskan Offshore bestiller sitt tredje AH 11 ankerhåndtererskip fra STX Offshore Brazil. De to første ble bestilt i august.
DET TREDJE: Norskan Offshore bestiller sitt tredje AH 11 ankerhåndtererskip fra STX Offshore Brazil. De to første ble bestilt i august. Bilde: STX Norway Offshore Design
Tore Stensvold
1. okt. 2010 - 10:53

STX Norway Offshore skal bygge nytt ankerhåndteringsfartøy (AHTS) for DOFs brasilske datterselskap Norskan Offshore.

Byggingen skjer ved STX Brazil Offshore, som er datterselskap til STX Norway Offshore.

Ny design

Kontrakten er på ett AH 11-ankerhåndteringsfartøy.

Dette er det tredje skipet med den nye designen som bestilles. DOF-selskapet Norskan Offshore har for tiden syv skip i bestilling hos STX i Brasil.

To år byggetid

Skipet bygges ved verftet i Niteroi. Det blir ca. 93 meter langt og 22 meter bredt. Skipet skal leveres mot slutten av 2013.

Skipet er utviklet av STX Norway Offshore Design i Ålesund. De skal være utviklet spesielt for dypt vann, slik det er på mange av feltene utenfor Brasil.

Bygger seg opp

Norskan har fra før to AH 11 og to AH 12 i bestilling ved ved STX Brasil Offshore i Niteroi. Levering er satt til 2012 og 2013.

Ifølge sjefen for STX Norway Offshore, Roy Reite, har STX allerede bygget eller fått kontrakter på i overkant av 40 skip ved STX-verft i Brasil for det brasilianske markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.