INDUSTRI

Bryter polisen med PSV

POLIS: De to offshorefartøyene med isbryteregenskaper skal settes inn som PSV for Exxon Neftegas' plattform på Sakhalin-1 Arkutun-Dagi gass-felt.
POLIS: De to offshorefartøyene med isbryteregenskaper skal settes inn som PSV for Exxon Neftegas' plattform på Sakhalin-1 Arkutun-Dagi gass-felt. Bilde: Arctech
Tore Stensvold
16. des. 2010 - 15:21

Uka etter at Arctech Helsinki Shipyard ble etablert i Finland med russiske og koreanske eiere, mottar selskapet ordre på to PSV-ere med isbryteregenskaper.

Skipene skal settes inn i til Exxon Neftegas' plattform på Sakhalin-1 Arkutun-Dagi gassfelt. De skal operere i temperaturer ned mot minus 35 grader Celsius.

Bryter og beskytter

Sovcomflot bestiller skipene med levering i 2013. Hovedoppgave er forsyningsvirksomhet og å beskytte plattformen mot skader fra is.

Ifølge en pressemelding fra STX Finland, som eier halvparten av verftet Arctech Helsinki Shipyard, kan hvert av de to skipene bryte is på opptil 1,7 meter tykkelse.

Fire motorer yter 18.000 kW til sammen, hvorav 13.000 kW kan brukes direkte til propulsjon.

Flere funksjoner

Skipene blir 99,2 meter lange og 21,7 meter brede. Hvert av dem kan brukes til evakuering og redning av inntil 195 personer. De er også utstyrt for oljeoppsamling og brannslukking.

Arctech Helsinki Shipyard eies av STX og russiske United Shipbuilding Corporation med 50/50 av aksjene hver.

Les også: Finsk-russisk skipssamarbeid

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.