OLJE OG GASS

– Bryt med Adecco, Statoil

KREVER BRUDD: Fagforeningen Industri Energi Statoil liker ikke at Adecco tilbyr arbeidere doble skift uten overtidsbetaling. De ber Statoil bryte med vikarbyrået etter NRKs avsløringer.
KREVER BRUDD: Fagforeningen Industri Energi Statoil liker ikke at Adecco tilbyr arbeidere doble skift uten overtidsbetaling. De ber Statoil bryte med vikarbyrået etter NRKs avsløringer. Bilde: Statoil
Kjetil Malkenes Hovland
3. mars 2011 - 13:34

Industri Energi Statoil ber Statoil om å kutte sitt samarbeid med vikarbyrået Adecco, etter NRKs avsløringer om underbetalte vikarer og doble skift i omsorgsbransjen.

– På bakgrunn av de opplysningene som har kommet om Adeccos vikarer kan ikke vi i Statoil være bekjent av å gjøre forretninger med et selskap som Adecco, sier Per Martin Labråthen, nestleder i Industri Energi Statoil ifølge fagforeningens nettsider.

Fagforeningen er Norges største, og har nå sendt brev til Statoil om saken.

– Grove brudd på loven

Industri Energi syns ikke Statoil bør kjøpe tjenester fra et selskap som bryter norsk lov.

– Som fagforening jobber vi hver dag for å sikre arbeidstakere trygge og gode arbeids- og lønnsvilkår. Med henvisning til avsløringene om Adeccos grove brudd på norsk lov, ber vi derfor Statoil bryte avtalen med Adecco, sier Labråthen.

– Som selskap kan vi ikke være bekjent av å gjøre forretninger med et selskap som opptrer som Adecco, sier leder Lill Heidi Bakkerud i Industri Energi Statoil til egne nettsider.

Har flere kontrakter

Statoil leier inn Adecco-vikarer til administrasjonsoppgaver og til helsetjenester på sokkelen. Selskapet vil ikke gjøre noe overilt overfor Adecco før de har undersøkt om byrået faktisk har gjort noe galt.

– Vi har en god dialog med ledelsen i Adecco, og jobber nå med å få alle fakta på bordet i forhold til vår relasjon med Adecco, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby til petro.no.

Adecco forsøker nå å rydde opp i arbeidsforholdene for selskapets vikarer.

– Alle Adecco-ansatte som har krav på overtid, skal få det utbetalt, sier Adecco-sjef Anders Øwre-Johnsen ifølge VG.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.