OLJE OG GASS

Brasil lærer av Norge

IMPONERT: Petrobras-sjefen Jose Sergio Gabrielli ser på Norge som en rollemodell.
IMPONERT: Petrobras-sjefen Jose Sergio Gabrielli ser på Norge som en rollemodell. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
6. juni 2011 - 10:13

LILLESTRØM: Mens norske interesser var på frierferd i Brasil, var Gabrielli og Brasiliansk industri på partnerskapsjakt i Norge.

En egen dag var satt av til offshore og Brasil under den store skipsfartsmessen. Petrobras-sjefen la fram investeringstall og innkjøpsinformasjon som fikk sindige norske redere og maritim næring til å smile bredt.

– Petrobras har veldig mye å lære av Norge, sa Gabrielli med et lokkende smil.

– Vi ser på Norge som en rollemodell. Brasil ligner på slik Norge var på begynnelsen av deres store oljealder, sa han videre.

Les også:

Bygger fem verft

Tallene som vakte størst oppmerksomhet var hvilke behov og planer Petrobras har farm til 2020: De trenger 53 borerigger for 2.000 meters havdyp og enda litt lengre. De trenger også 568 offshoreskip, m det vil si forsyningsskip, ankerhåndteringsfartøy og konstruksjonsfartøy.

– Vi har ambisjoner om 65 prosent lokalt innhold. Det betyr blant annet at vi har konkrete planer om å bygge fem verft de neste rene. Det kan bli mer, sa Gabrielli.

Statoil: Peregrino var svenneprøven

Norsk strategi

Statssekretær Rikke Lind Lind fra nærings- og handelsdepartementet la under Nor-Shipping fram regjeringens Brasil-strategi.

– Brasils imponerende utvikling på 7,7 prosent økonomisk vekst i 2010 og ambisiøse planer, skaper store muligheter for norske maritime bedrifter, sa Lind, som formidlet dette også til Petrobras-sjefen.

– Mitt budskap til Gabrielli er at norsk maritim næring har den kompetansen og teknologien Brasil og Petrobras trenger for å nå sine ambisiøse mål.

Les også:

Statoil på frierferd i Brasil

Statoil signerte avtale med Petrobras

Kronprinsen åpnet Peregrino-feltet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.