INDUSTRI

Brann på danskebåten

Klokken 6 onsdag morgen ble det meldt om brann om bord i passasjerferja DFDS Pearl of Scandinavia, som er på vei fra Oslo til København. I 07:30-tiden var brannen under kontroll.
Klokken 6 onsdag morgen ble det meldt om brann om bord i passasjerferja DFDS Pearl of Scandinavia, som er på vei fra Oslo til København. I 07:30-tiden var brannen under kontroll. Bilde: DFDS A/S
17. nov. 2010 - 07:15
Vis mer
  • Oppdatert 07:52 og 08:30

Ingen skal ha blitt skadd i brannen, som ble meldt klokka 6 onsdag morgen. Ferja var på vei fra Oslo til København da det begynte å brenne i maskinrommet.

– Brannen er slukket. Vi sender røykdykkere inn for å sjekke om det er nødvendig med ekstra etterslukking. Passasjerene er samlet på samlingsstasjoner. Skipet ligger stille for øyeblikket. Vi vil beslutte hva som skal skje videre når vi er helt sikre på at alt er under kontroll. Vi har ingen meldinger om skadde, sier informasjonssjef Gert Jakobsen i DFDS til NTB.

Fartøy i nærheten

Ifølge dansk politi skal ferja være på vei til Höganäs i Sverige for egen maskin.

Fem helikoptre, tre danske og to svenske har stått klare til å innlede evakuering dersom det skulle bli nødvendig. Dessuten er det to svenske kystvaktfartøy, to sjøredningsfartøy og en losbåt i nærheten.

Etter planen skulle ferja ankomme den danske hovedstaden klokka 9.30 onsdag morgen. Ifølge TT befant Pearl of Scandinavia seg 2,5 nautiske mil nordvest av Kullens fyr i Höganäs i Skåne da brannen brøt ut.

Brent gummi

VG Nett har snakket med en av passasjerene på ferja.

– Vi har fått opplyst at det er brann på eller ved bildekket, og passasjerene er nå evakuert opp i restaurantene. Det er svak røyklukt av plastikk eller gummi som er brent. Stemningen er rolig og ikke dramatisk, slik jeg opplever det, sier passasjeren til avisa. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.