INDUSTRI

Brann på danskebåten

Klokken 6 onsdag morgen ble det meldt om brann om bord i passasjerferja DFDS Pearl of Scandinavia, som er på vei fra Oslo til København. I 07:30-tiden var brannen under kontroll.
Klokken 6 onsdag morgen ble det meldt om brann om bord i passasjerferja DFDS Pearl of Scandinavia, som er på vei fra Oslo til København. I 07:30-tiden var brannen under kontroll. Bilde: DFDS A/S
17. nov. 2010 - 07:15

DFDS Pearl of Scandinavia

  • Ferja Pearl of Scandinavia ble bygget i 1989.
  • Rederiet DFDS kjøpte den i 2001 og satte den inn i ruten København–Oslo.
  • For fem år siden gjennomgikk ferja en omfattende renovering. Den fikk da blant annet nye restauranter og barer.
  • Ferja har plass til 2.168 passasjerer og 365 biler.
  • Den er 176,8 meter lang og 29,6 meter bred.

Kilder: DFDS, TT (©NTB)

  • Oppdatert 07:52 og 08:30

Ingen skal ha blitt skadd i brannen, som ble meldt klokka 6 onsdag morgen. Ferja var på vei fra Oslo til København da det begynte å brenne i maskinrommet.

– Brannen er slukket. Vi sender røykdykkere inn for å sjekke om det er nødvendig med ekstra etterslukking. Passasjerene er samlet på samlingsstasjoner. Skipet ligger stille for øyeblikket. Vi vil beslutte hva som skal skje videre når vi er helt sikre på at alt er under kontroll. Vi har ingen meldinger om skadde, sier informasjonssjef Gert Jakobsen i DFDS til NTB.

Fartøy i nærheten

Ifølge dansk politi skal ferja være på vei til Höganäs i Sverige for egen maskin.

Fem helikoptre, tre danske og to svenske har stått klare til å innlede evakuering dersom det skulle bli nødvendig. Dessuten er det to svenske kystvaktfartøy, to sjøredningsfartøy og en losbåt i nærheten.

Etter planen skulle ferja ankomme den danske hovedstaden klokka 9.30 onsdag morgen. Ifølge TT befant Pearl of Scandinavia seg 2,5 nautiske mil nordvest av Kullens fyr i Höganäs i Skåne da brannen brøt ut.

Brent gummi

VG Nett har snakket med en av passasjerene på ferja.

– Vi har fått opplyst at det er brann på eller ved bildekket, og passasjerene er nå evakuert opp i restaurantene. Det er svak røyklukt av plastikk eller gummi som er brent. Stemningen er rolig og ikke dramatisk, slik jeg opplever det, sier passasjeren til avisa. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.