INDUSTRI

Brann i russisk seismikkskip

Det begynte å brenne i det russiske seismikkskipet Akademik Lazarev søndag kveld. Skipet eies av Sevmorneftegeofizika.
Det begynte å brenne i det russiske seismikkskipet Akademik Lazarev søndag kveld. Skipet eies av Sevmorneftegeofizika. Bilde: SMNG
10. okt. 2011 - 07:32

Brannen på et russisk seismikkskip nordvest for Ørlandet i Sør-Trøndelag ble natt til mandag slukket. Ingen av de 30 om bord ble skadd.

– Skipper på skipet har meldt at brannen er slukket, opplyste vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB like før klokken 1 natt til mandag.

Skipet slepes nå mot Kristiansund, opplyste HRS til NTB ved 10-tiden mandag.

– Slepet vil ta minst tolv timer, opplyser HRS.

Hjelp fra Heidrun

Skipet Akademik Lazarev var 70 nautiske mil (130 kilometer) nordvest for Ørlandet da kapteinen klokken 22.40 søndag kveld varslet om brannen.

HRS sendte helikoptre fra Ørlandet, Florø og Vigra til stedet. I tillegg ble et helikopter rekvirert fra Heidrun, og fartøyet Ocean Sky var rasket på stedet for å bistå. Flere andre fartøy satte også kursen mot det russiske skipet.

Ingen skadd

Skipet hadde 30 personer om bord. Ingen av dem ble skadd.

– Selv om vi selvsagt ønsker at alle blir evakuert, er det kapteinen som fatter en slik beslutning. Vi har tilbudt ham å la folk bli evakuert, enten noen eller alle, sier Viste.

HRS besluttet natt til mandag å beholde tre Sea King-helikoptre, slepefartøy og røykdykkere på stedet.

– Vi har kommunikasjon med kapteinen via en engelskspråklig russisk kaptein på et annet fartøy, sier Viste.

Russisk skip

Brannårsaken var natt til mandag ukjent, men ifølge TV 2 startet brannen i boligseksjonen på skipet. Viste opplyser til TV 2 at røykdykkere vil gjennomsøke skipet og drive etterslukking

Akademik Lazarev ble bygget i Polen i 1987. Det er 81 meter langt og har en dødvekt på 1.319 tonn. Skipet seiler under russisk flagg og eies av det Murmansk-baserte seismikkselskapet Sevmorneftegeofizika.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.