INDUSTRI

Brann i hurtigruteskip

Brant livlig:Hurtigruteskipet Nordlys i brann like utenfor Ålesund 15. september 2011. To av mannskapet døde og to ble hardt skadet.
Brant livlig:Hurtigruteskipet Nordlys i brann like utenfor Ålesund 15. september 2011. To av mannskapet døde og to ble hardt skadet. Bilde: Olav Helge Matvik / Kystverket
15. sep. 2011 - 10:15

Ålesund (NTB): MS Nordlys ligger like utenfor Ålesund med motorstopp og har 262 personer om bord, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS). 207 er passasjerer.

Skipet ble tauet inn til kai i Ålesund.

12 personer er bragt til sykehus. Ifølge Dagbladet er to personer funnnet omkommet om bord.

Hurtigruten ASA opplsyer at RITS-teamet fra Ålesund brannvesen er ombord i skipet for å få kontroll med brannen i maskinrommet. Alle passasjerer er evakuert. Noen av skipets 55 besetningsmedlemmer er igjen om bord og gjennomsøker skipet for å forsikre seg at alle er evakuert.

Øyenvitne

Henrik Longva Bakke-Hareide har stått på land og observert båten på vei inn til byen.

- Hurtigruta har lagt til kai, men det stiger fortsatt masse røyk opp i luften, sier han til Aftenposten.no.

Politiet fikk melding om brannen klokka 9.20 via Hovedredningssentralen.

Ventet

Et øyenvitne fortelle rtil Aftenposten at det fortstt velter svart røyk ut.

- Vi sto og ventet på Hurtigruten, og så den komme innover. Så veltet det det plutselig svart røyk ut fra den, forteller Sigrun Hatlemark.

Hun og reisefølget ble bedt om å forlate kaien da båten var på vei til land.

- Det var relativt rolig på kaia og ingen panikk. Nå sitter vi og ser på båten. Det kommer fortsatt røyk, men den ligger til kai, sier Hatlemark til Aftenposten.

Oppdatert kl. 12.42

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.