INDUSTRI

Borealis-forskere starter for seg selv

SKILLES UT I NYTT SELSKAP: Borealis-senteret  i Bamble er  et av de største forskningssentrene i landet.  Nå skal forskerne stå på egne ben, som Norne Innovation.
SKILLES UT I NYTT SELSKAP: Borealis-senteret i Bamble er et av de største forskningssentrene i landet. Nå skal forskerne stå på egne ben, som Norne Innovation. Bilde: Borealis
Jannicke Nilsen
6. juni 2007 - 10:11

Britiske Ineos har sikret seg den norske petrokjemivirksomheten for snaue åtte milliarder kroner.

Samtidig som med at Borealis-oppkjøpet ble kjent, ble det endelig klart at forskningsdelen av selskapet skilles ut og skal stå på egne bein – som Norner Innovation.

Kundejakt

– Dette har vi vært forberedt på, og vi går inn for dette med full kraft. Vi har kommet så langt at vi har lagt strategiplan og holder på å etablere et styre, sier NITOs leder i Borealis Bamble, Kai H. Torsdal.

Eksistensgrunnlaget i starten er sikret ved at Borealis har lovet å trekke seg sakte ut. Borealis vil være største kunde i to år, samtidig som Norner Innovation bygger opp en egen kundemasse, og etter hvert nye eiere.

– Det hadde kanskje vært tryggere å ha Ineos som eier, men når vi har greid å danne dette selskapet så er ikke det så dårlig det heller. Vi mener vi har en god markedsplan, sier Torsdal.

Internasjonalt

Målet er at selskapet skal være en egen forskningsinstitusjon med både produsenter, som Borealis og Ineos, og såkalte konverterer-bedrifter i kundeporteføljen.

– Vi ønsker å jobbe mot dem som lager plastprodukter, det finnes 240 slike bedrifter i Norge. På sikt ønsker vi også å satse internasjonalt, spesielt mot Nord-Europa, sier Per Anker Hassel, tidligere Tekna-leder i Borealis.

Det er 70-80 ansatte igjen i forskningsdelen av Borealis, som nå blir med videre i Norner Innovation. I utgangspunktet var det over 100 forskere i Borealis.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.