ARKIVNYHETER

– Bør vurdere å gå

FOR DÅRLIG: Tidligere næringsminister Dag Terje Andersen bør vurdere å gå av, mener Kåre Willoch. Bakgrunnen er det Willoch ser som en dårlig avtale mellom staten og Kjell Inge Røkkes Aker ASA om eierskap i Aker Solutions.
FOR DÅRLIG: Tidligere næringsminister Dag Terje Andersen bør vurdere å gå av, mener Kåre Willoch. Bakgrunnen er det Willoch ser som en dårlig avtale mellom staten og Kjell Inge Røkkes Aker ASA om eierskap i Aker Solutions. Bilde: Poppe, Cornelius
Kjetil Malkenes Hovland
20. apr. 2009 - 07:25

Tidligere næringsminister Dag Terje Andersen bør vurdere sin stilling, mener Kåre Willoch.

Regjeringen gjorde en dårlig jobb i forhandlingene om å gå inn som eier i Aker Solutions, mener den tidligere statsministeren.

OSLO 20081126 - Kåre Willoch på et møte i Høyres hus. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Regjeringen gjorde en dårlig jobb i forhandlingene om å gå inn som eier i Aker Solutions, mener den tidligere statsministeren. KRITISK: Tidligere statsminister Kåre Willoch mener den ansvarlige for statens avtale med Aker-systemet bør vurdere å gå av. (Foto: Knut Falch / SCANPIX) Falch, Knut

Det var Dag Terje Andersen som stod for forhandlingene med Aker ASA og Kjell Inge Røkke.

– Dårlig avtale

– Den næringsminister som sluttet denne dårlige avtalen, bør nok vurdere sin stilling, sier Kåre Willoch til NRK om aksjonæravtalen som ble inngått.

Staten gikk inn som eier gjennom selskapet Aker Holding, og eier 12 prosent av Aker Solutions.

– Full av hull

Et av problemene med denne avtalen er at den ikke inkluderer datterselskaper av Aker Solutions, et smutthull som Aker har kunnet utnytte.

Et av problemene med denne avtalen er at den ikke inkluderer datterselskaper av Aker Solutions, et smutthull som Aker har kunnet utnytte. GÅR IKKE: Dag Terje Andersen vil ikke si om han vil vurdere sin stilling, men mener fortsatt at avtalen med Aker var god. Poppe, Cornelius

– Aksjonæravtalen med Røkke har vist seg å være full av hull. De har inngått avtalen i tro om at han ville etterleve avtalens ånd, men i stedet har han utnyttet hullene i avtalen. Resultatet er begredelig, sier Willoch til NRK.

Dag Terje Andersen vil ikke si om han vil vurdere sin stilling, men holder fast på at avtalen han fremforhandlet var god.

Full støtte fra Brustad

Næringsminister Sylvia Brustad støtter sin forgjenger, og mener han ikke har gjort noe galt.

– Det viktigste var her å beholde Aker Solutions på norske hender, og det har vi klart, sier Brustad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.