INDUSTRI

Bølgebryter i Kina

Tore Stensvold
12. jan. 2010 - 12:26

Giske har et haleheng av norske næringslivsledere på sin reise i Kina denne uka.

Maritim virksomhet har høyest prioritet på første del av turen.

Ministeren har med seg representanter for Det Norske Veritas, I.M. Skaugen, Jotun, DnB NOR og Rolls-Royce under besøket på skipsverftet Waigaoqiao i Shanghai.

Seremoni

Der overvar han seremoni for kjølstrekk på en av Frontlines to supertankere under bygging på verftet.

Skipene har norsk utstyr om bord, blant annet livbåter fra Norsafe, alarm- og overvåkingssystem fra Kongsberggruppen og brannslokkingsutstyr fra Unitor. Giske ville overbevise kineserne om å satse enda mer på norsk skipsutstyr.

Det ble bygget 22 skip ved Waigaoqiao verftet i 2008, et betydelig antall sammenlignet med et gjennomsnittlig stort norsk verft som produserte 4-6 skip samme år, skriver departementet i en pressemelding.

Flagger hjem

Kjølstrekk for Frontlines nye skip Front Cecilie markerte også at departementet med Giske og statssekretær Rikke Lind lykkes i å få norske redere til å flagge hjem skip.

Under Kina-besøket ble det kjent at Frontline og Golden Ocean flagger hjem til sammen fire skip. To av dem er bulkskip bygget i fjor, mens de to andre er supertankere som er under bygging ved skipsverftet i Shanghai.

Kina-expo

– Det er gledelig at Frontline har valgt å bruke mye norsk utstyr om bord. Det er samtidig viktig å jobbe for at flere norske utstyrsprodusenter kommer inn på det kinesiske markedet nå som tyngdepunktet i verdensøkonomien er i ferd med å flytte seg mot Asia, sier Giske.

Videreutvikling av det maritime samarbeidet med Kina er derfor en del av Regjeringens Kina-strategi og en viktig del av Norges deltakelse på EXPO 2010 i Shanghai som åpner til våren.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.