INDUSTRI

Bedre resultat for Aker-konsernet

Men leverte underskudd også i årets første kvartal.

Aker-sjef Øyvind Eriksen kan notere bedring i resultatet, men Aker ligger fortsatt på minus i første kvartal.
Aker-sjef Øyvind Eriksen kan notere bedring i resultatet, men Aker ligger fortsatt på minus i første kvartal. Bilde: SCANPIX
15. mai 2013 - 09:07

Resultatet før skatt endte i årets første kvartal med 51 millioner kroner i minus, en forbedring fra et underskudd på 446 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Tap

Driftsresultatet endte med et tap på 22 millioner kroner, opp fra 554 millioner kroner i minus i fjorårets første kvartal.

Driftsinntektene steg fra 1.345 millioner kroner til 2.181 millioner kroner.

Konsernet hadde ved utgangen av første kvartal i år en kontantbeholdning på 2,8 milliarder kroner, en reduksjon på 324 millioner kroner.

Nedgangen skyldes finansiering av eiendomsprosjektet Fornebuporten og kapitalutvidelse i Aker BioMarine.

– Rett spor

Samtidig viser kvartalsresultatet at Akers verdijusterte egenkapital er på 23,2 milliarder kroner, en økning på 1,1 prosent.

– Første kvartal inneholdt flere lyspunkt og enkelte utfordringer. Både Aker Solutions og Kværner har vekst i ordrereserven, men begge leverte svakere resultater enn forventet i første kvartal. På den andre side ekspanderte Ocean Yield sin portefølje av skip på langsiktige kontrakter, og leverte gode resultater. Selskapet er på rett spor og klart for ny vekst. Aker BioMarine doblet omsetningen i kvartalet og leverte overskudd, sier konsernsjef Øyvind Eriksen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.