INDUSTRI

Bedre 2011 for industrien

VOKSER FORTSATT: Det investeres fortsatt mye i kraftforsyningen, særlig fjernvarme. Her legges det rør på Sagene i Oslo i høst. Industrien ellers investerer mindre i 2010 enn året før, men SSB forventer at dette flater ut i 2011.
VOKSER FORTSATT: Det investeres fortsatt mye i kraftforsyningen, særlig fjernvarme. Her legges det rør på Sagene i Oslo i høst. Industrien ellers investerer mindre i 2010 enn året før, men SSB forventer at dette flater ut i 2011. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
2. des. 2010 - 12:52

Industrien kan vente seg en vekst på sju prosent neste år, ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Industrien investerer ni prosent mindre i 2010 enn året før, til sammen 34,4 milliarder kroner inkludert bergverksdrift og kraftforsyning.

Mens selve industrien faller med 19 prosent og bergverksdriften med 27 prosent i 2010, opplever kraftforsyningen fortsatt vekst, blant annet innen fjernvarme.

Les også: Oljeindustrien med rekordinvesteringer i 2011

Drives av kraftindustrien

Til sammen investeres det 14,5 milliarder kroner i kraftforsyning som fjernvarme dette året, en økning på 11 prosent fra i fjor.

Det er også kraftforsyningen som vil stå for mesteparten av økningen til neste år, skriver SSB. Industrien ellers ser ut til å flate ut.

Innen kjemiske råvarer investeres det to milliarder kroner mindre i 2010 enn i 2009. Bygging av skip og plattformer samt metallvareindustri merker også fortsatt nedgang.

I næringsmiddelindustrien fører omlegginger og samlokalisering til at investeringsnivået fortsatt er høyt.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.