INDUSTRI

Avverget kapring

PIRATMAT: Med hjelp fra EU-stykrer ble piratangrepet stanset tirsdag morgen. Bow Saga er 182 meter langt, 32 meter bredt og har rustfrie tanker med kapasitet på 51.000 kubikkmeter.Skipet  opereres av Odfjell.
PIRATMAT: Med hjelp fra EU-stykrer ble piratangrepet stanset tirsdag morgen. Bow Saga er 182 meter langt, 32 meter bredt og har rustfrie tanker med kapasitet på 51.000 kubikkmeter.Skipet opereres av Odfjell. Bilde: Odfjell
Tore Stensvold
3. aug. 2010 - 11:13

Skipet, som er eid av Bergens-rederiet Odfjell, ble angrepet av pirater i Adenbukta i dag.

Skipet ble beskutt og vinduer knust, men skipets unnamanøvrer og bruk av vannkanoner holdt piratene unna.

Luftangrep

Nødmelding ble sendt ut. Den spanske fregatten Victoria var i nærheten. Skipets helikopter var allerede i lufta og kom Bow Saga til unnsetning etter ti minutter.

Piratene forsøkte å flykte, men ble beskutt fra helikopteret. Fregatten innhentet piratenes fartøy og beslagla våpen, ifølge EU Navfor.

EU beskytter

EU leder den maritime innsatsen som skal beskytte skip med mat og forsyninger til nødlidende i regi av FNs World Food Program. EU-styrken beskytter også kommersiell skipstrafikk langs Afrikas østkyst i Aden-bukta og Det indiske hav.

Et halvt år

Norge deltok i fjor høst med fregatten Fridtjof Nansen i EU-styrken, men avsluttet det fysiske bidraget i januar. En betydelig del av skipstrafikken i området er med norske skip eller norskkontrollerte skip.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.