INDUSTRI

Åpner nytt DP-læresenter

Tore Stensvold
14. jan. 2010 - 15:07

Behovet for å lære skips- og riggmannskap å holde fartøyet i samme posisjon med fartøyets DP-utstyr øker.

Rolls-Royce bygger nytt opplæringssenter for DP. Før det er ferdig, har selskapet åpnet et foreløpig opplæringssenter på Høgskolen i Ålesund (HIÅ).

Behovet øker

– Ettersom antall fartøy med DP øker, vokser også behovet for personell som kjenner DP-systemene, og som kan diagnostisere problemer og utføre vedlikehold, sier Geir Olav Otterlei, servicesjef for DP i Rolls-Royce ifølge en pressemelding.

Kursene hos Rolls-Royce retter seg både mot kunder og deres egne serviceingeniører.

Komplett

Det nye opplæringssenteret ved HiÅ, består av blant annet en komplett DP2 operatørstasjon og Rolls-Royce automasjon- og kontrollsystem for praktisk trening.

Fra DP-stasjonen kan elevene simulerer operasjoner på akterbrua på et skip. Et bilde på en krum bakvegg gir en realistisk opplevelse.

Mini-modell

Da senteret åpnet i dag, lanserte Rolls-Royce også en miniversjon av systemet, et treningskonsoll. Det kan blant annet brukes som en introduksjon til systemet og til vedlikehold av kunnskap, blant annet hos rederier.

Simulator-kluster

Rolls-Royce' eget opplæringssenter, som også skal omfatte flere Rolls-Royce-produkter, er under bygging og skal stå ferdig høsten 2011.

Les mer: Ålesund blir Europasenter

Senteret som nå foreløpig er plassert på HiÅ kommer i godt selskap.

Skolen har egen skipssimulator og et firma som selger opplæring og simulatortjenester, Offshore Simulator Centre, holder til sammen med HiÅ.

Les også: Bygger ny skipssimulator

.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.