INDUSTRI

Alexela Sløvåg anker dom om Vest Tank-erstatning

Holdingselskapet anker tingrettens dom.

Saken etter eksplosjonen ved Vest Tank i Sløvåg blir tatt videre til lagmannsretten.
Saken etter eksplosjonen ved Vest Tank i Sløvåg blir tatt videre til lagmannsretten. Bilde: Kåre Næss/Statoil
16. des. 2013 - 15:58

Ankefristen var lørdag 14. desember, og Alexela Sløvåg sender ifølge daglig leder Lars Narverud anken til Gulating lagmannsrett mandag 16. desember.

– Vi er uenige i tingrettens dom. Vi som forsikrede hadde ikke noen vinning av tidligere eier Trond Emblems svik, sier daglig leder i Alexela Sløvåg Lars Narverud.

Dagen før

Anlegget ble solgt til Alexela Sløvåg dagen før eksplosjonen.

Protector mente i tingretten at Alexela ikke har rett til forsikringspenger etter eksplosjonen på anlegget i Sløvåg i 2007, fordi den tidligere eieren, Trond Emblem, ga feilaktige opplysninger om Sløvåg-anlegget.

Dette er Emblem dømt for både i tingrett og lagmannsrett, men han har anket dommen til Høyesterett. Delen av dommen som omfatter forsikringssvindel er imidlertid rettskraftig.

Eksplosjon

Det estisk-eide selskapet Alexela mener at eventuelle straffbare handlinger som tidligere eier har utført, ikke fratar dem retten til forsikring. Tingretten så i sin dom på tidligere eier Trond Emblem som forsikringstaker.

Bakgrunnen for saken er eksplosjonen i to tanker på anlegget i Sløvåg, helt sør i Sogn og Fjordane, 24. mai 2007. Eksplosjonen forårsaket store materielle skader.

Flere av arbeiderne ved anlegget ble skadd. I tillegg fikk flere hundre personer i området rundt Sløvåg store helseplager i form av blant annet kvalme, hodepine og irritasjon på hud og øyne.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.