ARKIVNYHETER

Aker Solutions betaler overpris

FOR MYE: Her signerer Røkke avtalen om at staten går inn i det som nå er Aker Solutions. Siden har Røkkes Aker solgt flere selskaper til Aker Solutions i en omstridt handel.
FOR MYE: Her signerer Røkke avtalen om at staten går inn i det som nå er Aker Solutions. Siden har Røkkes Aker solgt flere selskaper til Aker Solutions i en omstridt handel. Bilde: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Kjetil Malkenes Hovland
21. apr. 2009 - 07:18

Næringsdepartementets rådgivere, Pareto Securities, skal ha konkludert med at Aker Solutions har betalt altfor mye for aksjene i den omstridte transaksjonen med Aker ASA.

Ifølge Dagens Næringsliv opplyser sentrale kilder med nær kjennskap til prosessen at Pareto har konkludert med at den samlede prisen ikke lar seg forsvare.

Dette skal spesielt dreie seg om aksjekjøpet i Aker Oilfield Services, som utgjør litt over halvparten av transaksjonen.

Kjell Inge Røkke
, som utgjør litt over halvparten av transaksjonen. SMILER: Ifølge regjeringens rådgivere Pareto har Kjell Inge Røkkes Aker solgt selskaper til Aker Solutions til overpris. Knut Falch / Scanpix

– Jeg kan åpenbart ikke kommentere denne prosessen, sier Ole Henrik Bjørge, sjef i Pareto Securities.

Aker mottar i overkant av 600 millioner kroner for aksjene. Prisen er 25 prosent høyere enn for ett år siden, før aksjemarkedet kollapset.

Den ferdige rapporten fra Pareto foreligger ikke ennå, men ifølge avisen er arbeidet i sluttfasen.

(NTB)