INDUSTRI

Aker beskylder TV 2 for useriøs journalistikk

4. sep. 2007 - 22:18

Konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker påpeker i en pressemelding at Oslo politidistrikt skrev følgende til TV 2 allerede 23. august:

«Vi vil presisere at politiet etter nærmere undersøkelser ikke har grunnlag for å tro at fondsforvaltningsselskapet Odin fikk bekreftet eventuelle mistanker om uregelmessigheter, eller at det i denne forbindelse har vært rettet mistanke mot noen konkrete selskaper eller personer. En eventuell reportasje om dette vil dermed være basert på feil faktagrunnlag. Vi gjør oppmerksom på at i en revidert versjon av rapporten, er dette rettet.»

– Useriøst

– Vel vitende om at faktagrunnlaget er feil, velger TV 2 likevel å bringe en sak som er skadelig for Aker og vår hovedaksjonær. Dette er useriøs journalistikk, sier Langøy.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 forsvarer kanalens omtale av saken.

– Det er vår demokratiske plikt å gå ut med at politiet har utarbeidet en rapport der de er alvorlig bekymret, blant annet over mulig avlytting, sier Årsæther til NTB.

– Ikke kladd

– Men når politiet selv sier at mistanken ikke lenger er reell?

– Vi har ingen grunn til å mistro dem på det, men vi tror heller ikke rapporten var en slags kladd, slik politiet hevder. Den var grundig utarbeidet og ble sirkulert blant mange hos politiet, sier nyhetsredaktøren.

Intern kilde

Oslo-politiet tror det er en av deres egne medarbeidere som har lekket et internt arbeidsdokument til TV 2. Samtidig avsanner ledelsen i Oslo politidistrikt oppslag om at Røkke-selskapet Aker drev ulovlig avlytting under kampen om Kværner i 2001.

Etter TV 2s oppslag innkalte Oslo-politiet til pressekonferanse tirsdag for å forklare hva slags dokument det er snakk om.

Visepolitimester Sveinung Sponheim sa at opplysningene om avlytting i forbindelse med oppkjøpet av Kværner var ubekreftet slik de sto i den lekkede versjonen av analysen, men at de senere ble sjekket ut av dokumentet. Han innrømmer at dette skjedde etter en telefon fra Aker, men at det ikke var snakk om noen form for press.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.