INDUSTRI

– 2010 er et tunnelår

LOVER GODT: Grenland Group tror på bedre tider, til tross for at driftsresultatet (EBITDA) for andre kvartal endte nær 17 millioner i minus. Konsernet har nemlig fått inn nye ordrer for hele 1,14 milliarder kroner.
LOVER GODT: Grenland Group tror på bedre tider, til tross for at driftsresultatet (EBITDA) for andre kvartal endte nær 17 millioner i minus. Konsernet har nemlig fått inn nye ordrer for hele 1,14 milliarder kroner. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
31. aug. 2010 - 10:44

Ordrebøkene begynner å fylles for Grenland Group (GG), og de tror at markedet kommer seg.

Det til tross for at driftsresultatet (EBITDA) for andre kvartal endte nær 17 millioner kroner i minus.

Ordrereserven har samtidig vokst til hele 1,14 milliarder kroner, fra 439 millioner kroner i første kvartal.

– Har lykkes

– Vi har for første gang på et par år økt ordrereserven vår, så vi har muligheter til å tjene penger. Vi har lykkes veldig i markedet med strategien vår. Vi har fått godt med ordrer. Vi ser på 2010 som et tunnelår, sier konsernsjef Hallgeir Skogen i Grenland Group til Teknisk Ukeblad.

– Så heretter går det bedre?

– Vi gleder oss til innspurten på året og neste år. Det er bra nå, vi er faktisk i manko på folk per dags dato, sier Skogen.TØNSBERG: Verftet her er Grenland Groups største fabrikasjonsanlegg. Det har kapasitet til å kunne skipe ut moduler på opptil 10 000 tonn.
TØNSBERG: Verftet her er Grenland Groups største fabrikasjonsanlegg. Det har kapasitet til å kunne skipe ut moduler på opptil 10 000 tonn.

Lavere omsetning

Omsetningen i konsernet var på 225 millioner kroner siste kvartal, som er lavere enn i fjor. GG sier de har forsøkt å bygge opp kompetanse i denne perioden.

De nye ordrene kommer blant annet fra Statoil, og gjelder arbeid på Åsgård og Gullfaks. GG skal også utføre arbeid på Laggan, Toremore, Pan Pandora, Kirinskoye og Marulk for FMC. I tillegg skal GG drive vedlikeholdsarbeid for ABB, og gjøre oppdrag innen telekom for Statoil.

Ifølge konsernstyret er markedet fortsatt i positiv utvikling, og de tror etterspørselen vil holde seg. De nye kontraktene vil gi økt aktivitet i tredje kvartal.

Slutt på permitteringer

Konsernet har permittert ansatte og midlertidig stengt flere produksjonsanlegg i andre kvartal. De ansatte vil gradvis bli tatt tilbake når nye prosjekter blir satt i gang.

– Det har vært permitteringer stort sett siden februar. Det gjelder 150-200 av verkstedsarbeiderne våre, først og fremst i Grenland og Tønsberg. Alle verkstedarbeiderne er i full jobb igjen i løpet oktober, sier Skogen.

Grenland Group solgte nylig datterselskapet sitt Grenland AsIs Global, med en avdeling i Malaysia. Selskapet driver med laserskanning og er solgt til Apply Capnor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.