INDUSTRI

20 millioner til kreftforskning

Administrerende direktør Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien tror lånet til Clavis Pharma kan gi nye arbeidsplasser.
Administrerende direktør Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien tror lånet til Clavis Pharma kan gi nye arbeidsplasser. Bilde: Marianne.h.Aandah/Norsk Industri
Camilla Aadland
23. des. 2009 - 10:18

Lånet skal gå til utvikling av fase III-programmet for blodkreftmedisinen elacytarabine.

– Vårt legemiddel har så langt vist seg å være mer effektivt enn dagens behandlingsalternativer for blodkreftpasienter som allerede er behandlet to ganger tidligere. Med lånet fra Innovasjon Norge kan vi ytterligere intensivere arbeidet med den kliniske studien legemiddelet må igjennom for å kunne kommersialiseres, sier administrerende direktør Geir Christian Melen i Clavis Pharma til NA24.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Milliardavtale

Clavis Pharma inngikk nylig en milliardavtale med amerikanske Clovis Oncology. Den avtalen omfatter legemiddelet CP-4126.

Elacytarabine er et nytt, patentert legemiddel som skal kunne behandle pasienter med blodkreft.Avsluttende fase

Den avsluttende kliniske fase III-studien omfatter 350 pasienter i USA og Europa og skal gjennomføres i første halvår i 2010.

Clavis opplyser at et vellykket resultat er avgjørende for å sikre nødvendig myndighetsgodkjenning slik at legemiddelet kan komme i salg på verdensmarkedet.Lovende selskap

– Clavis Pharma er et av landets mest lovende selskaper som springer ut fra den sterke ekspertisen vi har innen kreftforskning i Norge. Vi er tilfreds med å kunne bistå selskapet i den avsluttende utviklingen av elacytarabine som en potensiell ny behandling av akutt blodkreft, sier kredittdirektør Nils Roald i Innovasjon Norge i en pressemelding.Bekkemellem fornøyd

Administrerende direktør Karita Bekkemellem i Legemiddelforeningen er svært fornøyd med lånet fra Innovasjon Norge.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

– Innovasjon Norge tør å tenke kommersielt! Lån til Clavis Pharma=arbeidsplasser og verdiskaping! BRA, skriver hun på Twitter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.