NYHETSBREV

Induktive posisjonsgivere til Laader Berg

 

5. aug. 2014 - 07:00

Pepperl+Fuchs leverer berøringsløse posisjonsgivere til Laader Berg i Ålesund. De produserer maskiner for produksjon av polyuretanskum som blant annet benyttes til produksjon av madrasser og møbler.

De berøringsløse posisjons­giverne fra Pepperl+Fuchs måler på maskinen som produserer skummet, og målingen sørger for at materialet får rett reaksjon og kvalitet.

Posisjonsgiverne baserer seg på induktivt måleprinsipputviklet av Pepperl+Fuchs for mer enn 50 år siden. Siden har det vært kjernen i induktive givere som brukes for å detektere nærhet til metall.

Dette måleprinsippet er nå videreutviklet til å kunne detektere posisjon berøringsløst. Et antall induktive spoler plasseres etter hverandre i PMI-staven og den innebygde elektronikken gjør kalkulasjone­r på signalene og produserer et 4-20mA utgangssignal proporsjonalt med målets posisjon på staven.

Laader Berg har funnet produktet anvendelig for sine maskiner og det bygges inn et antall PMI-staver i hver maskin.

– De erstatter en egenutviklet applikasjons vi brukte tidligere. Vi får nå et signal vi kan stole på og et system vi ikke behøver å bruke så mye tid på, sier Øystein Hagen, produksjonssjef hos Laader Berg om de nye giverne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.