NYHETSBREV

Induktiv kopling fra HF Danyko

 

Den induktive koplingen fra Turck
Den induktive koplingen fra Turck Bilde: Turck
28. mai 2014 - 07:00

Turck, som i Norge representeres av HF Danyko, presenterer kontaktløs induktiv kopling for signal og kraftoverføring. De induktive koplingene i NIC-serien består av en primær og en sekundær enhet og kan kobles like enkelt som en plugg-tilkobling.

Tåler skjevheter

De overfører 12 watt effekt over et syv millimeter luftgap. Den diagnostiske funksjonen detekterer tilstedeværelsen av den sekundære enheten samt metallgjenstander i luftgapet. Med en tolerert vinkelforskyvning opp til 15 grader og en parallellforskyvning opp til 5 millimeter, kan koblerne også monteres i begrensede og ikke-standard monteringssteder.

Standardversjonen av NIC-serien overfører to PNP signaler. Hvis primær enheten er koblet til en IO-Link master, kan data også overføres toveis fra IO Link kompatible sensorer.

Åtte PNP-signaler

Kombinasjonen av Turck’s andre primær enhet som selv fungerer som en IO Link master og Turck TBIL IO Hub muliggjør overføring av opp til åtte PNP signaler.

Som en "kontaktløs kontakt" er den nye produktserien et slitasjefritt alternativ til sleperinger eller mekanisk sterkt belastede tilkoblinger. Typiske bruksområder er elektriske monorailsystemer, verktøyskiftere eller valser. Fordi den sekundære enheten er i drift innen 10 millisekunder, og dynamisk paring mellom enhetene skjer raskt og automatisk, er systemet perfekt egnet for applikasjoner med høy syklushastighet som verktøy- vekslerobot, eller roterende indekseringssystem.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.