Induktiv giver med IO-link

Turck tilbyr nå uprox3 i fire varianter som alle er kompatible med IO-link.

Turck uprox3 sensor med IO-link
Turck uprox3 sensor med IO-link
29. mars 2016 - 07:00

Turck, som i Norge representeres av HF Danyko AS, tilbyr nå sine flaggskip uprox3 sensor også i en IO-Link-kompatibel versjon.

100 000 individuelle behov

Det intelligente grensesnittet gjør faktoren 1 sensor til en universell sensor som kan stilles inn for å passe over 100.000 individuelle behov, skriver selskapet i en pressemelding.
For eksempel gir de to separat justerbare føleavstander (hver enten NC eller NO, samt PNP eller NPN) mulighet for tidlig varsel for emner som er utsatt for slitasje. Brukeren kan dermed iverksette tiltak allerede før det oppstår en feil. Ulike timer funksjoner kan også stilles, for eksempel off-delay for turtallsovervåking. Disse alternativene er tilgjengelig i IO-modus der sensoren kan brukes på en konvensjonell digital inngang.

Automatisk innstilling

Når sensor er i IO-Link-mode, kommuniserer den med IO-Link-master. Dette gir tilgang til alle parametere. Den intelligente data lagringen til IO-Link 1.1 gjør at man kan erstatte en sensor uten å stille parametere. Disse blir automatisk overført fra IO-Link master ved sensorbytte

Prosessdata gir ytterligere analysemuligheter som for eksempel applikasjonsspesifikke føleavstander, temperaturgrenser eller et identifikasjonsnummer. Disse kan brukes til å identifisere 256 forskjellige punkter. Tilstedeværelse kontroll av arbeidsstykker og identifisering av disse kan således gjennomføres med en enkelt sensor.

Se også: Uprox3 er tredje generasjon faktor 1 sensorer

Fire varianter

I første omgang fås uprox3 IO-Link i 4 varianter: en M12-variant med føleavstand på opptil 6 mm, en M18-variant med en føleavstand på opptil 10 mm - både i forkrommet messing, samt PTFE -belagte varianter for sveiseapplikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.