ARBEIDSLIV

Imponerte departementsrådene

MED 3D BRILLER: Fra venstre Per Sanderud Samferdselsdepartementet,Jan Solberg (Nærings- og handelsdepartementet, Trond Fevolden, Utdannings- og forskningsdepartementet, og univesitetesdirektør Per Ivar Maudal iført 3D briller på NTNUs virtuelle lab.
MED 3D BRILLER: Fra venstre Per Sanderud Samferdselsdepartementet,Jan Solberg (Nærings- og handelsdepartementet, Trond Fevolden, Utdannings- og forskningsdepartementet, og univesitetesdirektør Per Ivar Maudal iført 3D briller på NTNUs virtuelle lab.


Aldri før har seksten departementsråder samt en regjeringsråd avlagt et norsk universitet fellesbesøk.

Departementsrådene kom for å høre og lære om innovasjon og nyskaping ved NTNU, Sintef og St. Olavs Hospital, og ble synlig imponert.


StartNTNU var en av organisasjonene som fikk møte delegasjonen. StartNTNU er en politisk uavhengig studentorganisasjonen som arbeider for nyskaping og nettverksbygging. De arrangerer kurs, konkurranser, møteplasser og evenementer med fokus på det å starte opp en bedrift.


– Sats på oss. Vi har færre mentale sperrer, ser færre materielle hindringer, har ”guts” og energi, sa Vegar V. Berg.

Nyskapende studenter

– Vårt mål er å tilrettelegge for kommende gründere. For oss er det viktig å fremheve at det er lov å mislykkes, men også lov til å oppnå suksess! Vi oppfordrer alle studenter til å tenke nyskaping! Verden blir mindre og konkurransen hardere, bruk oss som en ressurs. Vi vil bidra til at innovasjon forblir på den politiske dagsordenen, var appellen fra StartNTNU til departementsrådene.Eggeglass falt i smak

Silje Evensen, sisteårs student ved institutt for produktdesign fikk også møte de turnerende departementsrådene. Den unge designeren presenterte eggeglasset sitt med stor innlevelse og mye humor. Evensens eggeglass innbyr til flerbruk der blant annet "eggevarmeren" som sørger for at egget serveres varmt, kan brukes til espressokaffe, nøtter eller dip.

– Som student tør man å fronte en idé og gå for den! I en studentoppgave i fjor tegnet og modellerte jeg mange ulike eggeglass som ble vurdert av porselensleverandøren Figgjo. Deres favoritter samsvarte ikke med mine favoritter, men etter noen runder med argumenter for og mot, trakk jeg til slutt det lengste strået. Det er viktig for en designer å utfordre en bedrift. Hvis ikke, tilfører man ikke noe nytt. Nå vurderer Figgjo å produsere mitt favoritteggeglass, forteller Evensen.

Og eggeglasset falt i smak: – Kreative designere som er gode til å selge produktet sitt, trenger Norge flere av, kommenterte Per Harald Grue fra Landbruks- og matdepartementet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.