Implenia Norge klager på tildelingen av Nordøyvegen - Vegvesenet vil svare i løpet av uka

Vil ha ny poengsum i konkurransen om megaprosjektet.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Illustrasjon: Statens vegvesen
17. sep. 2018 - 09:49

Det er lokalavisen nordrenett.no som melder om dette. 

Avvik

Implenia hevder i klagebrevet til Statens vegvesen at Skanska har levert inn et tilbud på tunneldrivingen som avviker fra Vegvesenets konkurransegrunnlag. 

De mener også at de burde ha fått flere poeng i konkurransen, og ønsker en ny evaluering. 

Statens vegvesens prosjektleder Marianne Nærø i sier til veier24 at de nå jobber med å svare på klagen fra Implenia, og at de har som mål å få ut dette i løpet av uka. 

– Samtidig er vi opptatt av å gi et godt og grundig svar, så vi vil bruke den tiden vi trenger.  

Det er imidlertid viktig å merke seg at det var PNC Norge som kom på andreplass i konkurransen. Implenia - som har klagd på tildelingen - kom på tredje. 

– Rekkefølgen er satt, men vi sier ikke noe om hva som eventuelt skjer. Nå er vi opptatt med å svare på denne klagen, sier Nærø. 

Mye debatt

Nordøyvegen skal bli et fastlandssamband som knytter sammen kommunene Haram og Sandøy i Møre og Romsdal sammen. I tillegg til vei, skal det bygges fire tunneler og tre bruer. 

Byggeprosjektet har vært en het potet de siste månedene. Deriblant ble det i juni kjent at prosjektet sprekker med rundt en milliard kroner. 

I etterkant av dette, ble det kjent at fylkesrådmannen i Møre og Romsdal ville avlyse prosjektet øyeblikkelig. Dette ble imidlertid ikke politikerne med på.

I august ble det kjent at Statens vegvesen hadde valgt å gå videre med Skanska om bygging av prosjektet. Det blir likevel ingen signering av kontrakt før finansieringen er på plass. 

LES OGSÅ: Oppdatert Deloitte-analyse: Nordøyvegen er fortsatt lønnsom

LES OGSÅ: Frp vil godta bompenger i hele 40 år for å berge Nordøyvegen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.