NYHETER

Implenia/K.A. Aurstad fikk storjobben

Allerede rett over nyttår vil arbeidsfellesskapet Implenia/KA Austad kunne starte opp den omfattende jobben med 16 km ny E6 mellom Vinstra og Sjoa.

Slik vil det bli på Kvam etter E6-utbyggingen er ferdig.  Ill. Statens vegvesen
Slik vil det bli på Kvam etter E6-utbyggingen er ferdig. Ill. Statens vegvesen
12. des. 2013 - 12:43

Arbeidsfellesskapet fikk oppdraget med et korrigert anbud bli på 1,463 milliarder. Konkurransen var basert på et to-konvoluttsystem, der det i den første konvolutten beskrives hvordan entreprenøren vil organisere og gjennomføre oppgaven, og dokumentasjon på at Vegvesenets krav er tilfredsstilt. I den andre konvolutten lå prisen.

Impenia/K.A.Aursrad konkurrerte med Veidekke og AF Gruppen om oppdraget.

 

Oppdraget omfatter:

- 16 kilometer E6. Vegen får to felt med midtdeler og strekninger med forbikjøringsfelt.

- 12 kilometer lokalveger.

- To kilometer gang- og sykkelveg.

- 29 konstruksjoner herav 13 bruer, syv underganger og en viltpassasje.

- Totalt skal ca. 1.650.000 millioner kubikk med jord, ca. 300.000 kubikk fjell i dagen og ca. 350.000 fjell fra tunnel flyttes i løpet av byggeperioden.

Entreprenøren ble underrettet om tildelingen av byggeoppdraget den 11. desember. Kontrakten vil bli undertegnet etter klagefristen har gått ut den 23. desember. Etter kontraktsinngåelse vil det være en samhandling på tre uker før anleggsarbeidene ute i marka kan starte. Det vil derfor pågå byggearbeider mellom Vinstra og Sjoa i perioden fra 2014 til høsten 2016.

- Vi gleder oss til å bli kjent med Implenia og K.A. Aurstad og ser fram til et godt samarbeid i gjennomføringen av utbyggingen. Vi skal nå planlegge en intensiv og omfattende samhandlingsprosess der vi skal legge det gode grunnlaget for årene framover, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.