NETTARKIV

"Ilusjonen om TU"

media

I TU nr. 20/02 skriver Joachim Seehusen, leder for redaksjonsklubben i Ingeniørforlaget (Ifas), et innlegg om NIFs holdninger til TU som er opprivende å lese. Som medlem av NIF spør jeg om det virkelig er sant at foreningen har oppført seg slik - og om vi som medlemmer ønsker at vårt samarbeid med TU skal være slik?

Undertegnede har sjekket artikkelen med personer både i og utenfor TU, og dessverre funnet at artikkelen bare viser toppen av et grumsete isberg. Eierforeningene, der president og generalsekretær i NIF, PF og NITO sitter, tar ut styrehonorar på kr. 75.000 til styremedlemmer og kr.100.000 til styreleder. Eierforeningene tar videre ut styrehonorarer på ca. kr. 20 000 i Teknologiportalens styre (igjen de samme personer, som holder sine møter direkte etter møtene i Ingeniørforlaget) som er et 100 prosent Ifas-eid AS.

NIF sentralt har også startet sitt eget nye tidsskrift Tekno - Magasin for Norske Sivilingeniørers Forening (hensikten med dette bladet og dets kostnader er aldri blitt debattert i NIFs representantskap). Dette bladet, som koster langt mer enn det nedlagte Sivilingeniøren, vil koste våre medlemmer over kr. 100 per år av medlemskontingenten (regnskap ikke tilgjengelig, men ut ifra estimater for magasinets kost). Magasinet har ikke egne inntekter utover medlemskontingenten.

De fleste NIF medlemmer ønsker seg et TU i tråd med formålsparagrafen - et produkt av ypperste klasse. Jeg har også sjekket hva andre fagblad mener om saken. De er rystet på våre vegne!!

Oddvar Eikeri

NIF Oslo avdeling

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.