IKT

IKT ut til folket

Målet er å skape en faglig arena der leverandørene kan presentere aktuelle løsninger og systemer til en samlet bransje og deres sluttkunder på lokalt plan.

I løpet av høsten 2003 var det arrangementer i Stavanger, Kristiansand og Sarpsborg.

Under disse arrangementene har NITO hatt med seg 12 samarbeidende utstillere og et fast seminarprogram. Det har vært rundt 100 deltagere på hvert sted, noen flere på det siste i Sarpsborg.

Økende interesse

- Dette er et nytt konsept som først må bli kjent i markedet. Vi ser en klart økende interesse, og har allerede bestemt å fortsette etter jul, sier prosjektleder Sonja Theigen hos NITO. Interesserte i Bergen, Trondheim og Tromsø kan i løpet av vinteren delta på InKoTeks seminar og utstilling på hjemmebane.

NITO hadde tidligere sitt årlige arrangement Telecom-dagene. Dette ble faset ut i takt med nedgangen i IKT-sektoren og manglende påmeldinger til seminaret.

- Vi ønsket likevel å ha et tilbud på dette viktige feltet, og etter henvendelser fra flere aktører i bransjen, fant vi at dette var en mulig vei å gå, spesielt fordi vi på denne måten får en mye bedre geografisk dekning, sier Theigen.

De tre arrangementene i høst har hatt samme seminarprogram. Sammen med utstillerne evaluerer NITO erfaringene så langt. Deretter vil det bli sydd sammen et nytt program for vinterens seminarer.

Søker samarbeid

- Vi arbeider også for å få med flere samarbeidspartnere. Målet er minst 25 utstillere, sier Theigen. Hun holder også døren åpen for samarbeid med andre IKT-organisasjoner som Abelia og IKT-Norge, uten at det har vært ført konkrete forhandlinger om dette.

- All vår virksomhet har elementer av etterutdanning i seg. InKoTek er kursbasert og gir dermed ikke vekttall eller studiepoeng. Men det gir viktig oppdatering innen ulike emner, sier Theigen.

Hun utelukker heller ikke at InKoTek-konseptet etter hvert også kan utvides til andre områder enn IKT, men at de foreløpig vil høste mer erfaring før dette blir aktuelt å realitetsbehandle.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.