IT

IKT-Norge vil oppgradere alle nettlesere

STØTTER KAMPANJEN: Også IKT-Norge og Torgeir Waterhouse (innfelt) vil ha bort Internet Explorer 6.
STØTTER KAMPANJEN: Også IKT-Norge og Torgeir Waterhouse (innfelt) vil ha bort Internet Explorer 6.
Leif Hamnes
16. mars 2009 - 10:15

Dersom brukere sitter med gamle nettlesere, vil det kunne være en betydelig barriere mot utstrakt bruk av moderne og innovative nettjenester, mener organisasjonen.

– Vi mener dette er et bra tiltak som bidrar positivt til utviklingen av Internett. Det er avgjørende for utviklingen og bruk av moderne nettjenester at brukere har oppdaterte nettlesere, sier prosjektleder i IKT-Norge Torgeir Waterhouse i en pressemelding.

Les også: Internett trenger din hjelp

Skryt til bransjen

Waterhouse mener kampanjen er «et imponerende eksempel på hva som kan oppnås med rett kombinasjon av kompetanse, vilje og gjennomføringsevne.»

– Dette initiativet viser nok en side ved kompetansen og innsikten i det norske IT-miljøet. Her viser man god forståelse for at store brukergrupper trenger målrettet informasjon og veiledning for å holde nettleserne sine oppdatert, sier Waterhouse.

Microsoft støtter IE6-kampanjen

Staten oppfordrer til IE6-utfasing

Vil utvide

Waterhouse ønsker dessuten se på om kampanjen kan utvides slik at tilsvarende tiltak kan gjennomføres mot brukere som benytter gamle versjoner av andre nettlesere.

– Moderne nettjenester og innovativ bruk av nettet betinger at folk har oppdaterte nettlesere, sier han.

Norwegian droppet Internet Explorer 6

Ønsker flere på laget

IKT-Norge mener det vil være et viktig tiltak dersom flere nettsteder har kode som råder og bistår brukere å oppgradere til siste versjon av sin nettleser siste versjon, slik kampanjen legger opp til.

– Vi mener det gir troverdighet til kampanjen at brukere får hjelp til å oppgradere til siste versjon av den nettleseren de allerede bruker. Dersom det kommer en generell kampanje rettet mot alle gamle nettlesere på alle relevante operativsystem håper jeg at også offentlige nettsteder vil delta, sier Waterhouse.

Bli med på internett-dugnad

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.