IKT

IKT-bransjen smiler

Etter flere års tristesse får IKT-bransjen oppmuntrende signaler fra markedet.

Det er langt flere som vil øke IKT-investeringene enn som vil redusere dem. 36 prosent av de spurte vil øke mens 11 prosent vil redusere investeringene i IKT. 52 prosent beholder investeringsnivået.

Det viser en ny rapport som TNS Norsk Gallup har utarbeidet på oppdrag av IKT-Norge. TNS Gallup har kartlagt investeringsviljen i IKT blant norske virksomheter. Hovedresultatene er som følger:

- Alle indikatorene har hatt en positiv utvikling og det kan se ut som 2004 blir et bedre år for bransjen enn 2003.

- Forskjellene mellom privat og offentlig sektor er ikke like fremtredene som tidligere, men fortsatt er investeringsviljen noe større innen offentlig.

- Spesielt er det de totale IT-investeringene som har gått mye frem, og antallet som skal øke investeringen går frem og antallet som skal redusere har gått tilbake.

- Det er likevel viktig å være oppmerksom på investeringsviljen er noe lavere blant virksomhetene med over 50 ansatte.

- Sikkerhetsverktøy er produktområdet som øker mest fra 2.kvartal.

- Bare 1 % utrykker at bemanningen i IT-avdelingen skal reduseres neste 12 måneder. De aller fleste sier at den skal være på samme nivå.

- De fleste virksomhetene vil fortsatt bruke fasttelefon som kommunikasjonsplattform for tale. Bare 2% har byttet til mobiltelefoni og 4% vil bytte innen 12 måneder.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.