NYHETSBREV

IKT blir enda vik tigere

Ansetter Tarje Bjørgum i nyoprettet IKT-stilling

28. juli 2014 - 07:00

Bransjeorganisasjonen Abelia har opplevd en betydelig vekst gjennom første halvår og har nå passert 1400 medlemsbedrifter.

– IKT-næringen utgjør en stor del av vår medlemsmasse, og Norge står midt oppe i en digital revolusjon, der IKT blir et stadig viktigere verktøy på alle samfunnsområder, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

Tarje Bjørgum er ansatt i nyopprettet stilling som fagsjef IKT og digitale næringer. Bjørgum kommer fra stilling som strategisk rådgiver i Abelia og har lang erfaring med utvikling av IKT-politikk, blant annet fra Nærings- og handelsdepartementet.

Abelia og Damvad samarbeider nå om en kartlegging av IKT-sektorens betydning for økt produktivitet. Rapporten vil beskrive omfanget og veksten i bransjen og hvordan bedriftene påvirker hverandre og bidrar til økt verdiskaping i både offentlig og privat sektor.

– Vi opplever en bransjeglidning, der stadig flere bedrifter identifiserer seg som kunnskapsbedrift og deler Abelias mål. Vi lever nå i en verden der det meste av informasjon er mindre enn 15 år gammelt. Det sies at kunnskap dobles hvert åttende år innenfor enkelte vitenskapsgrener.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.