DATATELE

Ikke med i stjernekonsortium likevel

LINUX I SVINGEN: Knut Yrvin (bildet) og Trolltech beklager navnerot. De er hekta på Linux Foundation og ikke på Limo Foundation. Nå vet de kanskje forskjell på de to konsortiene etter at Teknisk Ukeblad tok opp saken.
LINUX I SVINGEN: Knut Yrvin (bildet) og Trolltech beklager navnerot. De er hekta på Linux Foundation og ikke på Limo Foundation. Nå vet de kanskje forskjell på de to konsortiene etter at Teknisk Ukeblad tok opp saken. Bilde: Skolelinux/Linux.no
Trond Heggelund
1. feb. 2007 - 14:12

Tirsdag skrev Teknisk Ukeblad om Trolltech som hevdet at de hadde blitt medlem i Limo Foundation, som er navnet på det nye non-profit-konsortiumet.

Bak dette står mobilkjemper som som Motorola, NEC, Panasonic og Samsung.

I tillegg er verdens to største mobiloperatører, NTT DoCoMo og Vodafone, med i Limo Foundation.

Misforsto spørsmålet

På bakgrunn av samtaler med med to personer i Trolltech-ledelsen skrev vi at Trolltech, som er kjent for sine systemleveranser til Linux-mobiler, allerede er blitt med i det nye konsortiumet.

- Jeg er rett sitert i artikkelen som Teknisk Ukeblad skrev, men saken er likevel feil ettersom jeg trodde dere spurte om Linux Foundation, som er et helt annet konsortium. Beklager at jeg og vår informasjonssjef Tonje Sund har rotet litt i denne saken, sier Knut Yrvin som er direktør for utviklersamfunn i Trolltech.

Ikke bestemt seg

- Så Trolltech er altså ikke medlem i Limo Foundation?

- Det er riktig.

- Vurderer dere å bli medlem?

- Det er foreløpig ikke bestemt. Det finnes mange allianser og konsortier å velge i når det gjelder Linux. Men du kan skrive at vi er medlem i Linux Foundation. Det er hundre prosent korrekt, sier Yrvin.

Den store forskjellen

Her kan Knut Yrvin, Trolltech og andre finne en god oversikt over hva det nye Limo Foundation er for noe.

Og for de som ikke hører forskjell på Limo og Linux: Her er en hjemmesiden til Linux Foundation.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.