OLJE OG GASS

Ikke klart hvor Aker Solutions skal kutte

Over hundre stillinger ryker.

 Rundt 300 ingeniør- og prosjektstyringsstillinger i Aker Solutions MMO kuttes, hovedsakelig i Stavanger og Bergen. Ytterligere 70 ansatte i Midt-Norge blir permittert.
Rundt 300 ingeniør- og prosjektstyringsstillinger i Aker Solutions MMO kuttes, hovedsakelig i Stavanger og Bergen. Ytterligere 70 ansatte i Midt-Norge blir permittert. Bilde: Aker Solutions/Rolf Estensen
NTB NTB NTB
9. apr. 2015 - 19:11

Bergens Tidende melder torsdag at 50-100 jobber trolig blir borte i Bergen, mens Stavanger Aftenblad skriver at 120 kuttes i Stavanger. Selskapet vil selv ikke bekrefte tallene overfor NTB.

Den varslede nedbemanningen ville omfatte ingeniør- og prosjektstyringsstillinger innen vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO). Torsdag holdt selskapet et allmøte med de ansatte i Bergen.

Les også: Sa opp 700 ansatte – nå søker Aibel etter ingeniører igjen

– Det er en trykket stemning her i dag. Men samtidig er dette noe vi har ventet på. Nå ønsker vi å jobbe for at antall oppsigelser skal bli så lavt som mulig, sier tillitsvalgt i Aker Solutions, Raymond Larsen, til Bergens Tidende.

Dagens markedssituasjon og anslag for framtidige oppdrag er forklaringen på den nye nedbemanningen. Selskapet kuttet i fjor om lag 500 ansatte, som ble overført til et bemanningsselskap.

Teknisk Ukeblad publiserte først en NTB-melding hvor det ble slått fast at Aker Solutions kutter 300 stillinger. Det viser seg å ikke stemme.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.