IT

– Ikke flertall for datalagring

¿ Ap kommer oss ikke tilstrekkelig i møte, sier nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, om den betente datalagringssaken.
¿ Ap kommer oss ikke tilstrekkelig i møte, sier nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, om den betente datalagringssaken. Bilde: Scanpix

Høyre mener avstanden til Arbeiderpartiet er for stor til at de to kan samle seg om et flertall for datalagringsdirektivet i Stortinget.

– Ap kommer oss ikke tilstrekkelig i møte, sier nestleder Jan Tore Sanner.

Les også: Sannhetens time for Høyre

En rekke krav

Akershus Høyre sa tirsdag noe overraskende nei til datalagringsdirektivet under voteringen over partiets høringsnotat. Fylkespartiet fremmer en rekke krav som må innfris, for at direktivet skal godtas ut fra et personvernhensyn.

Sanner, som selv er tvilende tilhenger av datalagringsdirektivet, er ikke bekymret over avstemningsresultatet.

Bakgrunn: Dette bør du vite om DLD

Betinget ja

Han frykter heller ingen bølge av nei-vedtak fra fylkespartiene, selv om de to største, Oslo og Akershus, begge har avvist det i sin nåværende form.

– Det var egentlig ikke så uventet. Resultatet gjenspeiler stemningen i partiet. Min egen ja-holdning er også sterkt betinget av at det endelige direktivet må sikre personvernet mye bedre enn det som ligger på bordet nå. Det er ikke umulig at jeg også faller ned på nei-siden når dette en gang skal vedtas i Stortinget. Det er en hårfin balanse, sier Sanner i NTB.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.