BYGG

Ikke ferdige med Agrokvartalet

NÆRMER SEG SLUTTEN: ¿ Vi er ferdige med over 80 prosent av dokumentasjonen, sier Wibecke Brusdal. Sjansen er stor for at Agrokvartalet da kan kalles Norges best dokumenterte og undersøkte byggeprosjekt.
NÆRMER SEG SLUTTEN: ¿ Vi er ferdige med over 80 prosent av dokumentasjonen, sier Wibecke Brusdal. Sjansen er stor for at Agrokvartalet da kan kalles Norges best dokumenterte og undersøkte byggeprosjekt. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
19. aug. 2009 - 08:20
Vis mer

Til tross for gjentatte forsikringer fra entreprenøren AF Bygg Oslo om at Agrokvartalet i Asker sentrum er helt trygt har ikke plan- og bygningsetaten i Asker kommune følt seg helt overbevist om at alt er som det bør være med Agrokvartalet.

I februar i år bestemte plan- og bygningssjef Elisabeth Kynbråten at Sintef Byggforsk måtte vurdere bygget og komme med en rapport.

Uklar dokumentasjon

Men arbeidene tar lengre tid enn antatt. En av årsakene er at noe av den dokumentasjonen Sintef Byggforsk har mottatt så langt ikke har vært komplett.

I et notat til Kynbråten datert 30. juni skriver forskningsleder Helge Brå i Sintef:

"Timepådraget er vesentlig høyere enn det som ble antydet i prosjektforslaget. Dette skyldes varierende kvalitet på det mottatte materialet, usikkerhet i laster samt at vi så langt har valgt å selv kontrollere kapasitet i de tilfeller der vi er uenige i eller ikke forstår det som framgår av det mottatte materialet."

– For enkelte avvik gjelder at dokumentasjonen synes uklar eller ikke ferdigstilt, sier forskningsleder Brå til Teknisk Ukeblad.Avviser sommel

Entreprenøren avviser at de somler.

– Det notatet du sikter til tar opp punkter der vi ikke er ferdige med behandlingen fra vår side, derfor kan det lett misforstås, sier Wibecke Brusdal, kommunikasjonsdirektør i AF Gruppen.

– Hvis AF Gruppen påskynder det vi har etterspurt bør vi kunne levere en rapport ganske raskt, sier Brå.

Ikke farlig

I notatet til Kynbråten antyder han slutten av september.

Så langt har ikke Sintef Byggforsk funnet noe som indikerer at det skal være fare for byggets sikkerhet.

– AF ville ikke holdt på med å rette opp feil og mangler i fem år hvis det ikke var hold i noen av påstandene. Der vi har gått inn har vi både funnet påstander der AF har funnet det nødvendig med utbedringsarbeider, og vi har sett påstander om feil som har vist seg å være i skjønneste orden, sier Brå.Forlik

Det er nå inngått forlik i striden mellom AF Bygg Oslo og prosjekterende ingeniør Edward Holter i Tee Consult Holding.

Opprinnelig stevnet AF Holter for overfakturering mens Holter svarte med et motsøksmål for manglende betaling.

Ingen av partene ønsker å uttale seg om forliket. Dermed blir det ingenting av rettssaken som skulle startet i Asker og Bærum Tingrett 5. oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.