ARBEIDSLIV

Ikke bare lett med nett

28. juni 2001 - 17:43

Dette kommer fram i en undersøkelse utført av Forrester Research ved 40 internasjonale bedrifter. Ifølge undersøkelsen er frafallet på enkelte e-læringskurs hele 80 prosent.

– Altfor mange bedrifter er bare opptatt av økonomi når de velger undervisning på internett. Det er ikke noe poeng å halvere kurskostnadene dersom kurset ikke gir resultater, sier direktør for PIL-skolen, Carla Botten-Verboven. PIL-skolen er Prosessindustriens Landsforenings egen skole for medlemmene. 2000 elever går på ulike kurs i regi av PIL-skolen hvert år.

Botten-Verboven peker på at tre av fire bedrifter i undersøkelsen ikke kunne si om undervisningen faktisk forbedret elevenes ferdigheter på jobben. Hun mener den beste bruken av e-læring er i kombinasjon med jevnlige samlinger og vanlige lærebøker.

– Jeg tror en slik kombinasjonsmodell er veien å gå. Mange blir motivert av å kunne gjøre mye av arbeidet over nettet. Dette gir fleksibilitet og er spennende, samtidig som det er ressurssparende for bedriftene. Likevel er det viktig at vi følger opp elevene gjennom samlinger. Holdninger er vanskelig å lære bort over internett, sier Botten-Verboven. (hl)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.