BYGG

Ikke ansatt hos arbeidsgiveren

22. sep. 2009 - 10:49

En fersk aksjon Skatteetaten har gjennomført viser at hver tiende byggearbeider ikke er ansatt i den virksomheten vedkommende jobber for.

Den landsdekkende aksjonen som ble gjennomført i samarbeid med Arbeidstilsynet forrige uke, rettet seg mot 467 store og små byggeplasser.

Resultatene viser at det er en liten nedgang i andelen utenlandske virksomheter i Norge, mens det fortsatt er en stor andel utenlandske arbeidstakere i bransjen.

Hver tiende byggearbeider som ble intervjuet under aksjonen var ikke registrert i den bedriften vedkommende arbeidet for, og flere av virksomhetene hadde store beløp i forfalne skatte- og avgiftskrav på til sammen 42,5 millioner kroner.

– Det kan være grunn til å tro at skatte- og avgiftskrav blir nedprioritert som følge av finanskrisen, sier avdelingsdirektør Nina Schanke Funnemark i Skatt Øst.

I tillegg viste aksjonen at utenlandske virksomheter nå har kortere opphold i Norge enn tidligere, og at de nå kun utfører mindre oppdrag på en byggeplass. Nye virksomheter kommer deretter inn og viderefører arbeidet. Dette gjør det vanskelig for Skatteetaten å kreve inn skattekrav før de forlater landet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.