NYHETSBREV

Ifeas Automatiseringsforum fikk stor oppmerksomhet

Ifea var en synlig og aktiv aktør på Eliaden og Pea-messen i 2014.

18. juni 2014 - 14:49

Ifeas styre har lagt en ny strategi for foreningens virksomhet for de kommende årene. Strategien skal lede foreningen til å bli den foretrukne aktøren for deltakere på kurs og konferanser elektroteknikk og automatisering. Ifea sentrale virksomhet var svært synlig og aktiv under Eliaden og Pea-messen i begynnelsen juni 2014. Godt støttet av sentrale fagfolk blant Ifeas egne medlemmer inviterte Ifea til Automatiseringsforum i fire dager og gjennomførte 12 spennende foredrag.

Messen er godt gjennomført og 16000 besøkende fikk et flott bilde av ny teknologi, utstyr og systemer for elektroteknikk og automatisering. Årets arrangement på Eliaden var supplert med en rekke faglige aktiviteter slik som konferansen Energismarte Byer, Elektronikktorget og Ifeas Automatsieringsforum. Slik kunne de besøkende kombinere faglig informasjon med besøk hos aktuelle utstillere.

Spennende samarbeidsformer

Ifea bestemte seg tidlig for å eksponere viktige områder for sin virksomhet under Eliaden 2014. Etter et vellykket år i 2013 med omfattende kursaktivitet og gode resultater under Johs Ryskars ledelse, er det lagt til rette for nytt og spennende organisatorisk samarbeid med Norsk Industri. Ifea er nå en del av Norsk Industri, men Ifea skal fortsatt ha sitt eget styre og en selvstendig økonomi.

Tilknytningen til Norsk Industri ble vist og omtalt med en felles stand for Norsk Industri og Ifea. Standen viste også eksempler på hvordan Ifea og foreningens medlemmer samarbeider med norske undervisningsinstitusjoner om fagutdanning og videreutdanning av operative fagutøvere og ingeniører. Sammen med elever fra VG3 på Strømmen Videregående Skole viste Ifea et komplett prosessanlegg som er utviklet og realisert ved linjen for Automatiseringsteknikk.

Elevene var selv aktive i presentasjonen av Saftblanderen på standen til Ifea og Norsk Industri.

Prosessmodellen «High end saftmaskin» samlet både yngre og eldre besøkende og hvis man skal dømmer etter forbruket av saftkrus var det nærmere 1000 besøkende.

Ifeas rolle som en viktig aktører for kurs og konferanser innen elektro og automatisering ble demonstrert midt i sentrum av utstillere av leverandører i hall C. I et åpent lokale for forelesninger inviterte Ifea messens besøkende til korte og interessante foredrag etter drop-in prinsippet.

 

Automatiseringsprisen

Ifeas Automatsieringsforum var også arena for kåringen av vinneren og presentasjonen de nominerte kandidatene til Automatseingsprisen for 2014. Prisen som er innstiftet av Elektroforum ble utdelt for sjette gang under Eliaden og Pea-messen. Den utdeles til prosjekter, organisasjoner eller bedrifter som har oppnådd fremragende resultater ved anvendelse av utstyr og anlegg for automatisering. Resultatene er koblet til innovasjon, produktivitet, økonomi og konkurransekraft.

Stolt og velfortjent prisvinner ble Tine Meierier som blant annet ble nominert for sin realisering av automatiseringsløsninger for sitt nye anlegg på Jæren i Rogaland. To andre nominerte var Hvebergsmoen Potetpakkeri på Grinder ved Kongsvinger og Offshore Simulator Center ved Høyskolen i Ålesund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.