NYHETSBREV

Ifea skal være en døråpner

Ifea sin nye visjon sier at bedrifter skal velge Ifea som den foretrukne arena for interessearbeid innfor elektro- og automatiseringsteknologi.

Stein Altern, administrerende direktør i Ifea blir av styret bedt om å gjøre Ifea til den foretrukne arena for bedrifter innen elektro- og automatiseringsteknologi.
Stein Altern, administrerende direktør i Ifea blir av styret bedt om å gjøre Ifea til den foretrukne arena for bedrifter innen elektro- og automatiseringsteknologi. Bilde: Joachim Seehusen
Stein Altern
15. aug. 2014 - 07:00

Ifeas styre har gjennomført en omfattende verdi- og strategiprosess for å skape et best mulig grunnlag for foreningens fremtidige virksomhet.

Prosessen startet i 2013 og har vært fulgt opp med grundige diskusjoner i 2014. Nå gjenstår forankringen av konklusjonene i prosessen i Ifeas seks regioner samt beslutningene rundt det endelige målsettingsarbeidet.

Styrevedtak i høst

Styret vil gi sin tilslutning til dette tidlig høsten 2014. Hensikten med strategi­arbeidet har vært å fremstå som en tydelig og fremtidsorientert bransjeorganisasjon for medlemsbedriftene innenfor elektro- og automatiseringsområdet. Foreningens viktigste strategiske mål er å bidra til økt lønnsomhet for Ifeas medlemsbedrifter.

Ifea sin nye visjon beskriver at norske virksomheter skal velge Ifea som den foretrukne arena for interessearbeid, kompetanseformidling, læring og nettverksbygging innfor elektro- og automatiseringsteknologi.

Les om: Ifeas Automatiseringsforum fikk stor oppmerksomhet

Ny syvende region

Lederne for de seks regionene i Ifea er samlet til strategi og måldiskusjoner i midten av september 2014. Utviklingen av foreningens regionaktiviteter går mot opprettelsen av en syvende region i Finnmark. Styret ser derfor at et hensiktsmessig omfang av lokale regionaktiviteter med faglig innhold og nettverksbygging er 15 arrangementer per år.

Ifeas kurs- og konferanseaktiviteter får minst samme omfang som tidligere. Foreningen tilbyr 25 ulike kurs og konferanser årlig. Etterspørselen etter bedriftsinterne kurs har økt og foreningen vil derfor også tilby dette som supplement til de berammete kursaktiviteter. Ifeas styre vektlegger at Ifea skal være en døråpner for nettverk med erfaren fagkompetanse. Tilrettelegging av bedriftsinterne kurs for medlemsbedriftene er synlige arenaer for dette og tilfredsstiller dermed en sentral del av medlemsbedriftenes behov.

Les også: Ifea vil satse på maritim sektor  

I vår valgte Ifea å endre status, foreningen er nå en av NHOs bransjeforeninger. FOTO: HELGE MIKALSEN Mikalsen, Helge

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

God økonomi

Ifea har en trygg og solid økonomisk situasjon, men virksomheten er sårbar for svingninger i etterspørselen etter og responsen på de planlagte kursene og konferansene. Som andre kursaktører påvirkes Ifea sterkt av den økonomiske situasjonen i medlemsbedriftene. Det er derfor et viktig tema for Ifeas styre å skape en fremtidig økonomisk basis som gir handlingsrom slik at Ifea kan oppfylle sin visjon. Et ledd i dette er tilknytningen til landsforeningen Norsk Industri som er en del av NHO.

Den 7. mai 2014 ble Ifea formelt en bransjeorganisasjon i Norsk Industri. Ifea skal fortsatt ha sin selvstendige økonomiske stilling, men vil kjøpe flere administrative tjenester i NHO-systemet for derved å forenkle sin egen administrasjon. De direkte kostnadene skal bli lavere og større oppmerksomhet skal vies til å dekke behovet hos medlemsbedriftene.

Les om: Ifea melder seg inn i Norsk Industri

Besøker bedriftene

Tilknytningen til Norsk Industri åpner for å tilby en rekke nye fordelstilbud til medlemmene i Ifea. Toppledelsen i Norsk Industri og representanter for Ifea vil høsten 2014 besøke flere av Ifeas medlemsbedrifter for å beskrive disse mulighetene og synergieffektene av samordningen mellom Ifea og Norsk Industri.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.