KRAFT

IFE-direktøren går av

HAR FÅTT NOK: IFE-direktør Kjell Bendiksen gir seg fra 1. mai.
HAR FÅTT NOK: IFE-direktør Kjell Bendiksen gir seg fra 1. mai. Bilde: Camilla Aadland
Stein Jarle Olsen
29. des. 2009 - 11:15

Administrerende direktør Kjell Bendiksen ved Institutt for energiteknikk meddelte nylig instituttets styre om at han ønsker å fratre sin stilling fra 1. mai 2010.

– IFE er en utrolig spennende og dynamisk arbeidsplass, med svært kompetente medarbeidere og en organisasjon som har sterk vilje til endring. Jeg har vært Instituttets administrerende direktør i snart 15 år; 15 meget spennende år. Nå er det tid for forandring, sier Bendiksen i en melding.

– Leit

Det ligger ingen dramatikk bak avgjørelsen, opplyser IFEs informasjonssjef Victor Wikstrøm til Teknisk Ukeblad.

– Nei, han føler at han har lyst til å gjøre noe annet. Vi synes selvfølgelig det er leit; han har vært en markant lederskikkelse og oppnådd en solid posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Det er ingen tvil om at det blir en utfordring å finne noen som kan fylle hans sko, sier Wikstrøm.

Satset på sol

Han berømmer Bendiksen blant annet for hans satsing på solenergi.

– IFE har per i dag den fremste sol-laben i verden, og vi holder nå på å rekruttere 10 nye solforskere. Det vil gi over 40 forskere på sol i Norge fra januar eller februar. Kjell Bendiksen så det som kom, og tok en beslutning om å satse på sol, sier Wikstrøm.

– Bendiksen har vært veldig beskjeden rundt sin egen person, men han har fått en betydelig plass i norsk energipolitikk og et sterkt faglig renommé internasjonalt. Han vil nok finne mange spennende oppgaver fremover, sier han.

Les mer: – Et stort løft for oss

I løpet av vinteren

Et ansettelsesutvalg bestående av styrets leder og nestleder pluss de to ansatterepresentantene er allerede i gang med å finne Bendiksens etterfølger.

IFE håper å ha et navn klart i løpet av det nye årets tre første måneder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.