ENERGI

IEA spår rekordhøy etterspørsel etter olje i 2023

Fjerningen av koronarestriksjoner i Kina vil bidra til å løfte oljeetterspørselen til et rekordhøyt nivå i år, tror Det internasjonale energibyrået (IEA).

IEA beskriver både Russland og Kina som jokere i utsiktene for oljemarkedet i 2023. Bildet er fra Sleipner A-plattformen.
IEA beskriver både Russland og Kina som jokere i utsiktene for oljemarkedet i 2023. Bildet er fra Sleipner A-plattformen. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
18. jan. 2023 - 11:17

Høyere økonomisk aktivitet i Kina vil trolig også bidra til større etterspørsel i andre asiatiske land, står det i IEAs månedlige oljerapport, som ble lagt fram onsdag.

Endringen i Kina antas å veie tyngre enn andre faktorer som bidrar til å dempe forbruket av olje. Blant disse er utsiktene til økonomisk tilbakegang i Europa og USA.

I tillegg bidrar Vestens sanksjoner og pristak på russisk olje til å dempe tilbudet av olje fra Russland.

Utviklingen utover i året er naturlig nok usikker, og IEA beskriver både Russland og Kina som jokere i utsiktene for oljemarkedet i 2023.

Finlands forsvarsminister Antti Häkkänen, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og den svenske forsvarsministeren Pål Jonson på grensen mellom Finland, Norge og Sverige i forbindelse med Nato-øvelsen Nordic Response
Les også

Finland skal lagre militært utstyr i Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.