T2

IE kommer i versjon 9

MINDRE ROT: IE9 har større fokus på webinnholdet og mindre på alle funksjonene i nettleseren.
MINDRE ROT: IE9 har større fokus på webinnholdet og mindre på alle funksjonene i nettleseren.

Microsoft har fremdeles den langt høyeste andelen av nettlesermarkedet, men konkurrentene har spist kraftig av markedsandelen gjennom mange år. Det kan IT-giganten takke seg sevl for. De ble litt for selvgode etter å selv å ha spist nesten hele Netscape til frokost, middag og kvelds. Lenge hvite Microsoft godt i laurbærene og oppdaget ikke at nye nettlesere inntok arenaen i stor fart.

Nå har pipen fått en annen lyd og nye utgaver av Internet Explorer triller ut fra utviklerlab-en i Seattle. Det er ikke lenge siden versjon 8 ble lanser med stor fanfare. Nå kommer nieren. Selvfølgelig i offentlig betautgave som seg hør og bør.

Mer brukervennlig

Som alle nylanseringer er mer brukervennlighet i sentrum. Færre dialogbokser og mer lettforståelig navigasjon skal gjøre det enklere å surfe rundt. Microsoft har fått med seg VG og TV2 på lanseringen og begge uttaler at HTML5 og streamingteknologien Silverlight er innebygde teknologier som gjør det lett å bygge nettsider med gode brukeropplevelser.

I forhold til tidligere versjoner er brukergrensesnittet blitt mer kompakt

Kjappere

IE9 har fått en rekke forbedringer som skal gjøre nettleseren raskere. Det er bygget inn støtte for maskinvareakselerasjon av både tekst, video og grafikk som skal få websidene til å oppføre seg like kvikt som om det dreide seg om programmer installert på datamaskinen. De fleste moderne PC-er har en grafikkprosessor og nå kan den gjøre nytte for seg i nettleseren også. Både installasjon og oppstart av IE9 er også kvikkere.Sikkerhet

Microsoft har jobbet steinhard for å bli kvitt et litt uggent rykte om lite fokus på sikkerhet. Like er det ikke lenger og IE9 tar nok et skritt for å beskytte brukerne fra alle farene på nettet. Det nye SmartScreen-filteret skal gjøre surfingen tryggere.

Inspirert

Den nye fanesiden hvor man får oversikt over områdene man besøker oftest er tydelig inspirert av Opera, men Microsoft har krydret litt med fargeinformasjon av sidene man besøker mest.

Brukerne kan også bruke adresselinjen til søk og man trenger ikke benytte Microsofts egen Bing søkemotor. Det er fullt mulig å velge Google eller noen andre i stedet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.