LNS signerte kontrakten for E6 Kvænangsfjellet 

Nå starter et arbeid med optimalisering av prosjektet og forberedelser til anleggsstarten til sommeren. Kostnadsrammen for prosjektet er på om lag 2 milliarder kroner.

bc95d5c1-69fa-461f-a1dc-42e87070693a
bc95d5c1-69fa-461f-a1dc-42e87070693a
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. mars 2021 - 18:14

- Jeg er veldig glad for at Leonhard Nilsen & sønner AS (LNS) har signert kontrakten for å bygge ut ny E6 over Kvænangsfjellet. Dette er et etterlengtet prosjekt i Troms og Finnmark. Fjellovergangen stenges ofte om vinteren, som fører til lange omkjøringer. Nå er vi ett skritt nærmere sikrere vei over fjellet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra Nye Veier.

- Fjellovergangen er en del av livsnerven i nord, og er viktig for både folk og næringsliv. God infrastruktur i Nord-Norge er vesentlig for utviklingen av nordområdene. Med ny vei blir det forhåpentligvis færre stengninger i årene som kommer, sier Hareide.

Satser på Nord-Norge

E6 Kvænangsfjellet blir et av flere prosjekter som er bygget ut i Nord-Norge de siste årene. E6 Helgeland, E6 Hålogalandsbroa, E6 vest for Alta, E105 Storskog–Hesseng og i høst E6 Tana bru, er noen av prosjektene som har åpnet den siste tiden.

- Vi skal ha et verdiskapende Nord-Norge i årene som kommer, og god og trygg infrastruktur er avgjørende for utviklingen av regionen. Dette viser vi også i Nordområdemeldingen som ble lagt fram før jul. Jeg regner derfor med at E6 Kvænangsfjellet er ett av mange gode prosjekter som kommer i nord i framtida, sier Hareide.

E6 over Kvænangsfjellet må ofte stenge vinterstid på grunn av krevende kjøreforhold. <i>Foto:  Nye Veier</i>
E6 over Kvænangsfjellet må ofte stenge vinterstid på grunn av krevende kjøreforhold. Foto:  Nye Veier
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.