IT

Ice går for superfart

FARTSFANTOMER: Tor Frydenberg, Ericsson og daglig leder i Ice.net i Norge Eivind Helgaker skal få ny fart på det langtrekkende Ice-nettet.
FARTSFANTOMER: Tor Frydenberg, Ericsson og daglig leder i Ice.net i Norge Eivind Helgaker skal få ny fart på det langtrekkende Ice-nettet. Bilde: Odd Richard Valmot
16. feb. 2010 - 17:43

Barcelona: På en felles pressekonferanse i Barcelona har Ice.net og Ericsson offentliggjort at de har skrevet kontrakt om oppgradering av hele det nordiske ICE-nettet som går på 450 MHz.

14,7 Mbit/s

Til nå har hver av basestasjonene hatt en kapasitet på 3,1 Mbit/s med en teknologi som kalles EVDO revisjon A.

Oppgraderingen til revisjon B skal skje i to faser og fra sommeren vil hastigheten øke til hele 9,7 Mbit/s.

Neste fase kommer allerede i fjerde kvartal hvor det kommer en ny runde med maskinvare i stasjonene og som vil øke hastigheten videre til 14,7 Mbit/s.

Nye modemer

Planen er å oppgradere de rundt 400 basestasjonene i Norge og de 600 i resten av Norden før sommeren.

For Ericsson betyr dette en fortsatt utvikling av den 3G-teknologien som brukes i stor utstrekning i USA, og som de fikk tilgang til gjennom overtakelsen av Nortel.

– Vi har ikke bestemt ennå hvordan vi skal oppgradere brukerne. De vil fortsatt kunne bruke det revisjon A-utstyret de har, men skal de få økt hastigheten må de ha nye modemer. Vi kommer til å starte utrullingen av brukerutstyret mot slutten av sommeren, sier dageloig leder for Ice.net i Norge Eivind Helgaker.

Ikke tradisjonelle kunder

– Dette er den tredje mobilkontrakten vår i løpet av tre måneder. Det understreker vår satsing på mobilt bredbånd som vi tror vil vokse kraftig i tiden framover. Ice.net er spesielt interessante fordi de betjener andre kunder enn de tradisjonelle operatørene. Her kan folk i fiskeflåten opptil 12 mil fra kysten utenfor kysten skype over nettet, sier sjefen for Ericsson i Norge, Tor Frydenberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.