NYHETSBREV

IBM og Rittal i allianse

Tilbyr spesialtilpassede IT-løsninger

Skreddersydde IT-løsninger kan bygges med standard Rittal komponenter.
Skreddersydde IT-løsninger kan bygges med standard Rittal komponenter. Bilde: ulla
22. okt. 2015 - 04:19

IBM Resiliency Services har inngått en strategisk allianse med Rittal som en ”preferred IBM partner” og leverandør for datasenterprosjekter med sluttkunder. Alliansen omfatter alle infrastrukturløsninger for å etablere et datasenter, og dekker hele Europa, Midtøsten og Afrika, skriver Rittal i en pressemelding.

Etablerer prosjektgrupper

Partnerne etablerer nå prosjektgrupper for å koordinere aktiviteter og gi gjensidig support i det internasjonale markedet. De planlegger å skape en felles plattform for komponenter, kundesentrerte tjenester, opplæringsmoduler og markedsføringskampanjer. Samarbeidsavtalen bygger på et nært samarbeid som går tilbake mer enn ti år: som en OEM-partner har Rittal allerede levert mer enn 170 000 IT-racks til IBM.

Les: Ny teknikkbok gir gode råd til økt effektivitet

Vi generere synergier

Rittal er en global leverandør av IT-infrastruktur. Den nye strategiske alliansen gjør selskapet til en av svært få partner for regelmessig samarbeid med IBM Resiliency Services innen design, bygging og drift av datasenter. Rittal tilbyr et bredt spekter av infrastrukturkomponenter, inkludert rack, kjøleløsninger, strømfordelingsutstyr, overvåkingssystem, sikkerhet/sikkerhetsløsninger, service og det modulære datasentersystemet RiMatrix S. Alle disse produktene vil være viktige i prosjekter for å designe datasentre for IBMs kunder. Partnerne håper å generere synergier ved å bygge en felles tilstedeværelse i markedet og utnytte deres kundebaser. Mens IBM har en sterk posisjon innen bank, forsikring og offentlig sektor, har Rittal større tilgang til industrikunder.

Sikkerhets- og kvalitetsstandarder

IBM Resiliency Services tilbyr profesjonell IT-, datasenter og andre tilsyn mot ”best i klassen definisjoner” for parametere som plassbehov, fysisk konfigurasjon, energieffektivitet, tilgjengelighet og ytelse. IBMs portefølje inkluderer servere, operativsystemer, programvare og IT-tjenester. Disse kan kombineres med IT-infrastrukturkomponenter fra Rittal for å oppnå skalerbare, ”end-to-end” løsninger som oppfyller kundespesifikke krav og oppfyller ekstremt høye sikkerhets- og kvalitetsstandarder.

– Ved å utnytte kvalitet, pålitelighet og effektivitet av IT-infrastrukturprodukter fra Rittal, kan IBM tilby sine kunder datasenterløsninger som tilfredsstiller de høyeste standarder, inkludert overlegen tilgjengelighet, forklarer Brian Farr, Director of Business Continuity and Resiliency Services for Europa hos IBM Global Technology Services. Hver partner har mulighet til å fokusere på sin kjernekompetanse mens partnerskapet gir større markedsinnflytelse.

Se også: Innkapsling for jernbane

Planlegging og gjennomføring

– Alliansen mellom IBM og Rittal skaper et ideelt grunnlag for planlegging og gjennomføring av kundeprosjekter raskt og med kompetanse på internasjonalt nivå. Fra start til slutt, inkludert hardware, software og IT-infrastruktur, understreker Andreas Keiger, Executive Vice President for European Sales hos Rittal. Dette gir oss muligheten til å tilby våre kunder best mulig support for å løse viktige trender som big-data analyse, M2M kommunikasjon og smarte fabrikker, legger han til.

For å lansere partnerskapet var Rittal vertskap for en workshop i Herborn for senior IBM executives, globale offering managers fra USA og Europa og senior Rittal executives. De fikk i oppdrag å koordinere strategier og definere en detaljert plan for å rulle ut partnerskapet i de ulike nasjonale markedene. Dette inkluderte å bli enig om en felles tilnærming til utvalgte målgrupper og store internasjonale prosjekter.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.