IKT

IBM kjøper norsk programvareselskap

IBM mener at det norske selskapet har utviklet et verdensledende program som gjør det enklere å hente ut informasjon fra forskjellige typer databaser.

- Ifølge Gartner Group har det norske programvareselskapet med utgangspunkt i Java utviklet en banebrytende teknologi som er unikt i internasjonal sammenheng og som viser at vi har et sterkt IKT-miljø i Norge, hevder den norske IBM-sjefen Endre Rangnes.

Det var etter at IBM hadde sett produktet i bruk hos kunder som NHO, Telia og Norsk Hydro, at de fant ut at dette kunne blir et strategisk verktøy for IBM. Hvor mye de har betalt for kjøpet, vil ikke IBM gå ut med.

Siden 1998 har MetaMerge utviklet programvare som utfører en integrasjon av databaser eller andre lagre for informasjon levert av ulike programvareleverandører og på forskjellige operativsystemer. Det er denne sammenkobling som blir nøkkelen til å føye sammen integrasjonselementer til alle de fire programvarefamilier fra IBM; WebSphere, DB2, Lotus og Tivoli.

De 20 ansatte i MetaMerge har fått tilbud om å bli inkorporert i IBM Software Group. De ti som arbeider i Norge har alle godtatt tilbudet om ansettelse i IBM Norge. De flytter umiddelbart inn i IBMs lokaler på Mastemyr utenfor Oslo. MetaMerges ansatte i utlandet har også fått tilbud om ansettelse i det landet de arbeider i.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.