MENINGER

I takt med tiden

I TEKNISK UKEBLAD opplever vi yre dager for tiden. Ikke bare fordi våren er kommet for fullt, men mest fordi vi er travelt opptatt med å gjennomføre en serie markeringer av vårt 150-årsjubileum. Produktet du holder i hånden har eksistert siden 1854 - den gang under navnet Polyteknisk Tidsskrift, som senere ble endret til Teknisk Ukeblad.

Vi som i dag står for produksjonen har en lang og god historie å ta vare på. Få andre norske tidsskrifter kan fremvise en slik alder, og innenfor våre bransjer er vi verdens eldste polytekniske tidsskrift.

For oppnå denne alderen har særlig to faktorer vært vesentlige. Den ene er en konstant utvikling av produktet. Det har krevd kunnskap om og nærhet til lesere og annonsører. Enkelt sagt: Et blad må alltid være i takt med tiden for å overleve.

Det andre faktoren er Teknisk Ukeblads eiere og deres langsiktige eierskap. TU har trolig vært det viktigste og mest synlige tilknytningpunktet mellom organisasjonene og deres medlemmer gjennom tidene.

Når man feirer et så stort jubileum, er det lett bare å se seg tilbake. Men i denne jubileumsutgaven har vi også lagt vekt på å knytte historien til fremtiden - eller omvendt. Fortiden er deilig å se tilbake på - de fleste liker å sole seg i glansen av tidligere bragder. Men mer spennende er det vi ikke har klare svar på - det som ligger inn i fremtiden, og som andre enn oss kanskje skal få oppleve fasiten på. Vi håper stoffet faller i smak!

Vi takker alle som har bidratt til å skape en flott bladhistorie gjennom 150 år. Med et opplag på 95.000 og med 231.000 lesere hver uke har vi et utmerket utgangspunkt for de neste 150!

Jarle Skoglund

Ansvarlig redaktør

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.