NYHETER_BYGG

I startgropa

12. mars 2001 - 11:23

Tre haller på til sammen 30.000 kvadratmeter og et utendørs utstillingsområde på 30 mål vil stå klar i slutten av juli 2002. De største internasjonale messene kan benytte anlegget.

– Den første messen kan arrangeres i august/september 2002, sier styreformann i Norges Varemesse, Leif Frode Onarheim.

Ordfører i Skedsmo, Andreas Hamnes, sier at så store nybygg aldri vedtas uten motforestillinger. Men etter at ulike synspunkter er bearbeidet og knadd, er han tilfreds med dagens resultat.

I direkte tilknytning til messesenteret bygger Olav Thon et firestjerners hotell med 286 dobbeltrom. Det gir konferanseplass til 750 deltagere, og restauranten er dimensjonert for det samme antall gjester. Hotellet får både trimrom og svømmebasseng.

Det er flere grunner til at Lillestrøm fikk det nye messesenteret. Stedet ligger sentralt til mellom Oslo og Gardermoen. De store sentrene kan nås på under et kvarter. Lillestrøm har Norges nest største bussterminal, gode vei- og jernbaneforbindelser fra Asker, Oslo og Gardermoen.

Ordfører Hamnes mener at næringslivet på Romerike nå må legge seg i selen for å kunne betjene alle utstillere og messedeltakere året rundt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.