NETTARKIV

I nytt hus

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor hadde en travel dag mandag. 5000 gjester fra 10 land, med statsminister Kjell Magne Bondevik og Carly Fiorina, Hewlett Packards toppsjef, som de mest celebre, deltok i den offisielle åpningen av Telenors nye, flotte bygg på Fornebu. De 137 000 kvadratmeterne på Fornebu har kostet Telenor den nette sum av 4,2 milliarder kroner. - Samlokaliseringen vil redusere våre årlige bokostnader med 20 prosent, eller ca 70 millioner kroner årlig, sier Baksaas.

Bygget er inneholder 6000 arbeidsplasser. Opprinnelig ble dette beregnet til å være tilstrekkelig for ca 7500 medarbeidere. - Men bygget har allerede nå vist seg å fungere mer effektivt enn antatt. Vi tror at vi faktisk kan huse nærmere 9000 personer, sier Baksaas.

Telenor har i dag rundt 6000 medarbeidere som sokner til Telenor-bygget. Dette er vesentlig færre enn prognostisert ved byggestart. Det pågående innsparingsprogrammet Delta 4 vil redusere tallet ytterligere. Det betyr at Telenor allerede i dag har et betydelig antall kvadratmeter lokaler til leie på Fornebu. Det er dårlige nyheter for blant annet nærmeste nabo, IT Fornebu.

Baksaas er vag på hvordan Telenor akter å løse denne utfordringen. Både utleie og salg av deler av bygget som alternativ. - Ett er imidlertid definitivt: Det blir ikke aktuelt å selge hele bygget, for så å leie oss inn.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.